Πώς έγινε το ατύχημα του Σουμάχερ -Τα πρώτα στοιχεία από την κάμερα που είχε στο κράνος του - iefimerida.gr

Πώς έγινε το ατύχημα του Σουμάχερ -Τα πρώτα στοιχεία από την κάμερα που είχε στο κράνος του

Πώς έγινε το ατύχημα του Σουμάχερ -Τα πρώτα στοιχεία από την κάμερα που είχε στο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις συνθήκες του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ, στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ανέλυσαν για πρώτη φορά δημόσια οι επικεφαλής της έρευνας. Οπως ανακοινώθηκε, ο πρώην «πιλότος» της Formula 1 δεν προσπαθούσε να βοηθήσει κάποιον, κάτι που είχαν επικαλεστεί τα γερμανικά ΜΜΕ, ούτε κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ δεν προκύπτει πρόβλημα με την πίστα ή τα πέδιλα του σκι.

Οι λεπτομέρειες που έχουν οι αρχές στα χέρια τους προέρχονται από το βίντεο δύο λεπτών που κατέγραψε η κάμερα η οποία βρισκόταν στο κράνος που φορούσε ο Σουμάχερ. Σε αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πως έκανε σκι σε ένα μονοπάτι, όταν έχασε την ισορροπία του και χτύπησε με το κεφάλι σε βράχο, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Από την έρευνα έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρχε πρόβλημα με τα πέδιλα του σκι που φορούσε, με την κατάσταση της πίστας ή με τη σήμανση. Αν και δεν μπορούν να υπολογίσουν την ακριβή ταχύτητα με την οποία κινούνταν, ανέφεραν πως δεν θεωρείται πως αυτή ήταν ο παράγοντας που οδήγησε στο ατύχημα που είχε ο Γερμανός στις 29 Δεκεμβρίου, στις γαλλικές Αλπεις.

«Ο ρυθμός του ήταν απόλυτα φυσιολογικός για έναν ικανό σκιέρ», δήλωσε ο εισαγγελέας Πάτρικ Κουίνσι στην πρώτη συνέντευξη Τύπου για τις συνθήκες του ατυχήματος. Ο ίδιος τόνισε πως οι ερευνητές πρέπει να αναλύσουν ξανά το βίντεο, αλλά πρόσθεσε πως είναι ξεκάθαρο ότι ο Σουμάχερ έπεσε εννιά μέτρα εκτός πίστας.

«Κάποια στιγμή ένα από τα πέδιλά του ακούμπησε σε βράχο, έχασε την ισορροπία του και έπεσε προς τα εμπρός. Το κεφάλι του χτύπησε σε ένα βράχο τρία μέτρα πιο κάτω στην πλαγιά», είπε ο Κουίνσι για το πώς ακριβώς συνέβη το ατύχημα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι βράχοι στους οποίους χτύπησε ο Σουμάχερ φαίνεται πως ήταν κρυμμένοι εξαιτίας της πρόσφατης ελαφριάς χιονόπτωσης. Ο Γερμανός έκανε σκι ανάμεσα σε δύο πίστες, σε υψόμετρο 2.700 μ. όταν μπήκε σε ένα μικρό τμήμα εκτός πίστας ανάμεσα στις δύο πλαγιές.

Οι ερευνητές υποθέτουν πως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 προσπαθούσε να μειώσει την ταχύτητά του, αλλά δεν ήταν εύκολο να στρίψει στη συγκεκριμένη περιοχή. Παράλληλα, δεν προκύπτει στοιχείο πως επιχείρησε να βοηθήσει κάποιο άλλο πρόσωπο. Αφού έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του, με το κράνος του να γίνεται κομμάτια, έχασε τις αισθήσεις του.

Αυτό που δυσκολεύει την έρευνα είναι το γεγονός ότι η κάμερα του κράνους δίνει περιορισμένη οπτική του τι συνέβη και για αυτό θα αναλυθεί ξανά, με τη βοήθεια ειδικών, προκειμένου να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια του ατυχήματος.

Τόσο ο εισαγγελέας, όσο και η αστυνομία υπογράμμισαν πως δεν υπήρχε θέμα με τη σήμανση της πίστας. «Αλλά έκανε σκι εκτός της προκαθορισμένης ζώνης και αυτό ενέχει ρίσκο στο βουνό. Δυστυχώς τέτοια εποχή το να βγει κανείς εκτός πίστας είναι επικίνδυνο, καθώς υπάρχουν βράχοι κρυμμένοι ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του χιονιού», είπαν χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν το ατύχημα προέκυψε από λάθος του Σουμάχερ, ο εισαγγελέας αρνήθηκε να απαντήσει και περιορίστηκε να πει πως είναι πολύ νωρίς για να αποδοθούν ευθύνες. Ο Γερμανός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κώμα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και η κατάστασή του περιγράφεται ως κρίσιμη αλλά σταθερή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ