Σβόμποντα: Οι Τροϊκανοί έχουν αποτύχει -Να εξαφανιστούν αυτή τη στιγμή από την Ελλάδα - iefimerida.gr

Σβόμποντα: Οι Τροϊκανοί έχουν αποτύχει -Να εξαφανιστούν αυτή τη στιγμή από την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, καταφέρεται εναντίον της Τρόικας και του τρόπου που διαχειρίστηκε την ελληνική κρίση. Αυτή τη φορά, όμως, στο μήνυμά του ενόψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, εμφανίστηκε με επιθετικές διαθέσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «οι Τροϊκανοί έχουν αποτύχει και κανείς δεν τους σταματάει - γιατί δεν υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος. Αυτή η απουσία δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές αξίες. Απαιτούμε η Τρόικα και οι καταστροφικές πολιτικές της να εξαφανιστούν και η Κομισιόν να αναλάβει την ευθύνη για όλα τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης».

Απευθύνεται, μάλιστα, στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, και τους ζητά να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να δει από πρώτο χέρι τις συνθήκες ζωής στην Ελλάδα. «Η βάναυση λιτότητα που επιβλήθηκε από την Τρόικα, έχει ρίξει τους μισούς Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας» συμπληρώνει ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

Μάλιστα, καλεί την ελληνική προεδρία να εξαφανίσει την Τρόικα από την Ελλάδα και να αποδείξει στους θιασώτες της ότι κάνουν λάθος να την υποστηρίζουν. «Αν οι Τρόικα εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ελλάδας, αυτό θα είναι μια πραγματική νίκη. Τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» καταλήγει ο Σβόμποντα στο μήνυμά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ