«Ξέρουμε τι περνάει ο Σουμάχερ, το πάθαμε κι εμείς» -Παρόμοιες περιπτώσεις ασθενών που πάλεψαν για τη ζωή τους - iefimerida.gr

«Ξέρουμε τι περνάει ο Σουμάχερ, το πάθαμε κι εμείς» -Παρόμοιες περιπτώσεις ασθενών που πάλεψαν για τη ζωή τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βλέπουν στις τηλεοπτικές οθόνες τα ρεπορτάζ που αναφέρονται στον αγώνα του Μίκαελ Σουμάχερ και φέρνουν στο νου τους, τη δικής τους περιπέτεια. Κάποιοι ακόμα ακόμα παλεύουν να επιστρέψουν σε μια κανονική νόρμα ζωής, άλλοι ακόμα δεν μπορούν να επιστρέψουν από το κώμα.

Η Bild μίλησε με ανθρώπους που υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που έμειναν για καιρό στην εντατική μονάδα, που οι περιπτώσεις τους μοιάζουν πάρα πολύ με αυτή του Σουμάχερ.

Ο 30χρονος Ντάνιελ Αλμπρεχτ ήταν επαγγελματίας σκιέρ και μάλιστα από τους καλούς. Στις 22 Ιανουαρίου 2009, σε μια κατάβασή του στο Χάϊνενχαμ της Αυστρίας, χτύπησε άσχημα. Οι γιατροί μίλησαν για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο Αλμπρχετ θυμάται: «εκείνη την περίοδο δεν μπορούσα να θυμηθώ τους δικούς μου ανθρώπους. Εβλεπα τα πρόσωπά τους, αλλά δεν μου θύμιζαν κάτι. Ενιωθα τη συναισθηματική τους φόρτιση, αλλά ως εκεί».

Οι γιατροί του είπαν πως θα έπρεπε να ξεχάσει το σκι, όμως εκείνος μια εβδομάδα αφότου έφυγε από το νοσοκομείο, πήγε για προπόνηση. Ηταν από τους τυχερούς: τ0 2010 επέστρεψε στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Η 35χρονη Μόνικα Σ. πριν από 17 χρόνια ήταν συνοδηγός στο αμάξι κάποιου φίλου. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Η διάγνωση των γιατρών ήταν η ίδια: κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αυτή τη στιγμή είναι μητέρα τριών παιδιών και ακόμα μάχεται να επιστρέψει στην κανονική ζωή. «Κάποιες φορές οι λέξεις χάνονται ή μπερδεύονται μέσα μου. Εκείνες τις στιγμές, το μυαλό του λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Εδώ και 17 χρόνια πάσχει από έντονους πονοκεφάλους που κρατούν για μέρες, καθώς και από έλλειψη συγκέντρωσης.

Η περίπτωση του 47χρονου Γιενς, είναι η πλέον δύσκολη. Τον Ιούλιο του 2012 είχε ένα ατύχημα με το ποδήλατό του. Αν και φορούσε κράνος, η ζημία στο κεφάλι του ήταν εκτεταμένη. Για δύο εβδομάδες ήταν σε κώμα. Εμπαινε και έβγαινε από την εντατική. Για τρεις μήνες ήταν σαν φυτό, ενώ ακόμα και σήμερα παραμένει στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ