Παραμένουν στην κατάψυξη οι ΗΠΑ: Πολικές θερμοκρασίες καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Παραμένουν στην κατάψυξη οι ΗΠΑ: Πολικές θερμοκρασίες καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται το κύμα ψύχους που έχει σκεπάσει τις ΗΠΑ και πλέον εκτείνεται από τη βόρεια Μινεσότα μέχρι τα νοτιοανατολικά της Τζόρτζια, πλήττοντας 158.000.000 νοικοκυριά και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές.

Ο υδράργυρος έδειξε σήμερα -22 βαθμούς Κελσίου στο Σικάγο, με τους ανέμους να τον ρίχνουν στους -33 βαθμούς Κελσίου, -15 βαθμούς Κελσίου στη Νέα Υόρκη, ενώ στο Εμπάρας της Μινεσότα, τα θερμόμετρα έδειξαν -28 βαθμούς Κελσίουμε αίσθηση -37 βαθμών . Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στον αμερικανικό νότο, καθώς στο Νάσβιλ ο υδράργυρος έπεσε στους -14 βαθμούς Κελσίου και στην Ατλάντα στους -12 βαθμούς. Ειδικά στη Νέα Υόρκη η θερμοκρασία κατέρριψε ρεκόρ 100ετίας, καθώς στο Σέντραλ Παρκ ο υδράργυρος βούτηξε στους -15,5 βαθμούς Κελσίου.

Το πολικό ψύχος έκλεισε προσωρινά τα σχολεία στη Μινεσότα, το Σικάγο, την Ατλάντα και κυρίως στο Νάσβιλ, ενώ στο Μπάφαλο εκδόθηκε προειδοποίηση για σφοδρή χιονοθύελλα.

Προβλήματα και στις μετακινήσεις προκάλεσαν οι χαμηλές θερμοκρασίες, αφού περισσότεροι από 500 επιβάτες πέρασαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη εγκλωβισμένοι σε τρία τρένα που είχαν ακινητοποιηθεί στο χιόνι και τον πάγο δυτικά του Σικάγο, με θυελλώδεις ανέμους και τη θερμοκρασία στους -34 βαθμούς Κελσίου. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα αεροδρόμια καθώς περισσότερες από 2000 πτήσεις ακυρώθηκαν το πρωί της Τρίτης, έπειτα από μια «μαύρη Δευτέρα», όταν 4000 πτήσεις ματαιώθηκαν και χιλιάδες άλλες σημειώθηκαν καθυστερήσεις. Συνολικά, από την περασμένη Πέμπτη, περίπου 18.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ.

Ηδη 15 θάνατοι αποδίδονται στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται ένας υπάλληλος οχήματος καθαρισμού των δρόμων ο οποίος καταπλακώθηκε από όγκο αλατιού ύψους 30 μέτρων στην περιοχή της Φιλαδέλφειας, και τέσσερις άνδρες στο Σικάγο, ηλικίας 48 έως 63 ετών, που απεβίωσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έχοντας υποστεί καρδιακές κρίσεις, ενώ απομάκρυναν το χιόνι μπροστά από τα σπίτια τους. Το πτώμα μιας γυναίκας 90 ετών βρέθηκε την Τρίτη καλυμμένο από χιόνι σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητό της στο Οχάιο.

Παραμένουν στην κατάψυξη οι ΗΠΑ: Πολικές θερμοκρασίες καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Παραμένουν στην κατάψυξη οι ΗΠΑ: Πολικές θερμοκρασίες καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Παραμένουν στην κατάψυξη οι ΗΠΑ: Πολικές θερμοκρασίες καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Παραμένουν στην κατάψυξη οι ΗΠΑ: Πολικές θερμοκρασίες καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Παραμένουν στην κατάψυξη οι ΗΠΑ: Πολικές θερμοκρασίες καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ