Πρωταθλητής μετά από εγχείρηση καρδιάς -Ο Βρετανός δρομέας μεγάλων αποστάσεων που ξεγέλασε το θάνατο [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρωταθλητής μετά από εγχείρηση καρδιάς -Ο Βρετανός δρομέας μεγάλων αποστάσεων που ξεγέλασε το θάνατο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βρετανός Glynn Tromans είναι ο πρωταθλητής της Μεγάλης Βρετανίας τα τελευταία χρόνια στο12άρι του ανώμαλου δρόμου έχοντας κερδίσει 5 συνολικά διοργανώσεις (2005, 2004, 2003, 2001, 1999).

Έχει πετύχει ατομικά ρεκόρ 13:43.40 στα 5χλμ, 28:21.07 στα 10χλμ και 1:03:31 στον ημιμαραθωνιο. Φυσικά αυτά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο για έναν δρομέα διεθνούς επιπέδου όμως ο Glynn είναι ειδική περίπτωση.

Ο Tromans γεννήθηκε το 1961 και ήταν πάντα ένας πολλά υποσχόμενο δρομέας αποστάσεων για τα δεδομένα της Βρετανίας. Το 1995 όμως του διαγνώστηκε μια σοβαρή δυσπλασία στην καρδιά. Χρειάστηκαν 2 εγχειρίσεις για να του σφραγιστεί μία παραπάνω βαλβίδα που είχε και δημιουργούσε πρόβλημα. Φυσικά όλη αυτή η δοκιμασία δεν τον πτόησε αλλά αντίθετα τον αναγέννησε αθλητικά. Πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την δουλεία του σαν λέκτορας κολεγίου και να αφοσιωθεί στον αθλητισμό. Έκτοτε έκανε όλα του τα ατομικά ρεκόρ και χρίστηκε διεθνής με τα χρώματα της Βρετανίας στην σχετικά προχωρημένη ηλικία των 28 ετών ενώ από τότε επιδεικνύει αξιοθαύμαστη διάρκεια.

Έχει 9 συνεχόμενες συμμετοχές στις διοργανώσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου τα τελευταία χρόνια ενώ έχει δώσει το παρόν και σε πολλά από τα τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του αγωνίσματος. Είναι προφανές και το παραδέχεται και ο ίδιος πως μόνον οι διοργανώσεις του ανωμάλου δρόμου τον ενδιαφέρουν και για αυτές προετοιμάζεται κάθε χρόνο. Έτσι δεν είναι καθόλου απίθανο να τον δούμε και του χρόνου στην Ιαπωνία όπου στα 37 του θα τρέχει την 10η συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου αν και μετά την φετινή του εγκατάλειψη λόγο προβλήματος στον αχίλλειο τένοντα ίσως και αν ήταν ο τελευταίος του διεθνής αγώνας.

Άλλωστε τώρα εργάζεται, σύμφωνα με το Runningnews, στην Βρετανική ομοσπονδία Στίβου σε ένα πρόγραμμα για την εξέλιξη σε διεθνή επίπεδο αθλητών με αναπηρίες. Μπορεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα να παραξενεύει και να θεωρούνταν αδύνατο πριν μερικά χρόνια όμως ο ίδιος ο Glynn απέδειξε στην πράξη πως όλοι πρέπει να έχουν τις ευκαιρίες γιατί όλοι μπορεί να είναι ικανοί για υψηλές επιδόσεις και συναγωνισμό ακόμα και αν η φύση δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή μαζί τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εγχείρηση καρδιάς Glynn Tromans
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ