Το κρύο της... αρκούδας στις ΗΠΑ -Ακόμη κι αυτή αρνήθηκε να βγει στο ζωολογικό κήπο του Σικάγο - iefimerida.gr

Το κρύο της... αρκούδας στις ΗΠΑ -Ακόμη κι αυτή αρνήθηκε να βγει στο ζωολογικό κήπο του Σικάγο

Το κρύο της... αρκούδας στις ΗΠΑ -Ακόμη κι αυτή αρνήθηκε να βγει στο ζωολογικό κ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι άγνωστο πώς έχει προκύψει η φράση. Αλλά στο Σικάγο αποδεικνύεται ότι ισχύει η περιγραφή «κάνει το κρύο της αρκούδας». Γιατί το κύμα ψύχους που έπληξε τις ΗΠΑ έκανε ακόμη και αυτές να κρυώσουν!

Τις θερμοκρασίες που φτάνουν -50 βαθμούς δυσκολεύεται να αντιληφθεί ο ανθρώπινος νους όταν δεν της ζει. Στο άκουσμα της είδησης ότι ακόμη και οι πολικές αρκούδες πάγωσαν όμως, σίγουρα γίνεται κατανοητό το πόσο κρύο κάνει στις ΗΠΑ αυτές τις ημέρες.

Τουλάχιστον αυτό συνέβη στο ζωολογικό κήπο Λίνκολν, στο Σικάγο. Η Ανάνα- η μοναδική πολική αρκούδα που ζει εκεί- δεν ήθελε να βγει σε ανοιχτό χώρο. Για αυτό το λόγο τη μετέφεραν σε περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Οι πολικές αρκούδες... γεννιούνται για να ζουν σε εξωφρενικά- για τον άνθρωπο- χαμηλές θερμοκρασίες. Ομως, όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου, όταν ζουν στο Βόρειο Πόλο αποκτούν ένα επιπλέον στρώμα λίπους πριν από το χειμώνα που της ζεσταίνει. Η Ανάνα όμως δεν αύξησε το βάρος της, καθώς ζούσε σε πιο ζεστό περιβάλλον έως τώρα. Για αυτό και δυσανασχέτησε με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ