Αποφάσεις για το Χρέος έως το τέλος της ελληνικής προεδρίας αναμένει ο Στουρνάρας - iefimerida.gr

Αποφάσεις για το Χρέος έως το τέλος της ελληνικής προεδρίας αναμένει ο Στουρνάρας

Αποφάσεις για το Χρέος έως το τέλος της ελληνικής προεδρίας αναμένει ο Στουρνάρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Υπεραισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη παρουσίαση της ατζέντας της ελληνικής προεδρίας, όσον αφορά στην έκβαση των θεμάτων που «καίνε» την Αθήνα, καθώς δήλωσε ότι εάν τηρηθεί ο βασικός προγραμματισμός θα ληφθούν οι αποφάσεις για το Χρέος έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου, δηλαδή έως ότου ολοκληρωθεί η ελληνική προεδρία.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, με δεδομένο ότι τα στοιχεία για το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα θα πιστοποιηθούν τον Απρίλιο από τη EUROSTAT, υπάρχει χρονικό περιθώριο για συζητήσεις ή ακόμα και για αποφάσεις όσον αφορά στο ελληνικό Χρέος, έως το τέλος Ιουνίου. Ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε, ωστόσο, διστακτικός για το εάν θα προλάβουμε τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, κάτι που «καίει» το Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε, επίσης, ότι δεν υπάρχει αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, παρά τη «βροχή» επικριτικών δημοσιευμάτων και δηλώσεων κυρίως από το Βερολίνο, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα απαντά στη πράξη με τις επιδόσεις της, όπως αυτές αποτυπώνονται και στις αγορές, όπου το spread έπεσε κάτω από τις 600 μονάδες.

Σύμφωνα με τον βασικό προγραμματισμό, με το τέλος της αξιολόγησης από τη Τρόικα, ο φάκελος πηγαίνει στο EUROGROUP και αμέσως μετά ξεκινά η συζήτηση για το χρηματοδοτικό «κενό» 2014- 2015, το οποίο όπως άφησε να εννοηθεί αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να καλυφθεί με νέο δάνειο αλλά χωρίς νέο Μνημόνιο, ενώ με τη δημοσιοποίηση από τη EUROSTAT των δημοσιονομικών στοιχείων για το 2013 στις 22 Απριλίου, ανοίγει ο κύκλος των συζητήσεων για το Χρέος, όπως προβλέπεται στην απόφαση της 27ης Νοεμβρίου του 2012.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ