Αβαντάζ ΠΑΟ με το 1-1 - iefimerida.gr

Αβαντάζ ΠΑΟ με το 1-1

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παναθηναϊκός στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα απέδειξε γιατί αυτή η ομάδα θεωρείται ομάδα της Ευρώπης. Το «τριφύλλι», που είναι ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας, κατάφερε να ισοφαριστεί από την Οντένσε, που είναι ήδη σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς στο 90' και έχει πλέον το προβάδισμα για την υπόθεση πρόκριση.

Καταλύτες για την εκπληκτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ήταν οι Λέτο που ήταν απλά απολαυστικός, ο Κατσουράνης που πραγματοποίησε την πιο μεστή του εμφάνιση της τελευταίας διετίας και ο Ζαν-Αλέν Μπουσόνγκ που με την ηγετική του μορφή δέσποζε στα μετόπισθεν.

Το τριφύλλι μπήκε στην αρχή αρκετά αγχωμένο και οι πράσινοι έδιναν χώρους στην πιο έτοιμη Οντένσε. Μετά το πρώτο τριαντάλεπτο και αφού οι Δανοί έδειξαν ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, οι παίκτες του τριφυλλιού ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να ανεβαίνουν στο γήπεδο.

Ένα σουτ του Κατσουράνη στο 17΄ είχε να προσφέρει ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 30 λεπτά, ενώ οι Δανοί απείλησαν μόνο μια φορά με τον Ουτάκα. Ανέβαινε η ομάδα του τριφυλλιού και οι παίκτες της Οντένσε άρχισαν να καταλαβαίνουν τι εστί Panathinaikos. Ειδικά αν το σουτ του Λέτο με το δεξί λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου έβρισκε στόχο, το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν τυπική υπόθεση.

Ότι δεν κατάφερε ο Λέτο, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, το πέτυχε σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 47' και μετά από μια φάση διαρκείας στα καρέ των δευτεραθλητών Δανίας, ο Λέτο με το καλό του αυτή την φορά, αριστερό πόδι, άνοιξε το σκορ. Από εκείνη την στιγμή και μετά, οι παίκτες της Οντένσε έδειξαν να τα έχουν χαμένα.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος και την βαριά φανέλα που έχει η ομάδα στην Ευρώπη, διατηρούσε σε όλη την διάρκεια του αγώνα την κυριαρχία του γηπέδου. Οι παίκτες του τριφυλλιού με μια ουσιαστική και μεστή εμφάνιση απεδείκνυαν γιατί αυτή η ομάδα έχει παράδοση στις καλές ευρωπαϊκές εμφανίσεις.

Στο 76ο λεπτό πέρασε και ο Καραγκούνης γράφοντας ιστορία με την συμπλήρωση 100 ευρωπαϊκών ματς. Αλλά μια αμυντική ολιγωρία στο 89' χάλασε το πάρτι του «τυπάρα» και η αποτυχημένη προσπάθεια του Σαριέγκι να απομακρύνει την μπάλα, έδωσε την ευκαιρία στο Ρεγκιούνισεν να ισοφαρίσει.

Ακόμα και τότε όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγάλει ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία. Σε άλλη μια κούρσα του Λέτο από τα αριστερά, ο ηγέτης των πρασίνων χθες έβγαλε μια εκπληκτική πάσα στον Κουίνσι, ο οποίος όμως απέτυχε να πλασάρει επιτυχημένα τον τερματοφύλακα των Δανών.

Με το 1-1 λοιπόν στις αποσκευές γυρίζει το τριφύλλι, που δείχνει σημάδια ανάκαμψης σε σχέση με τα φιλικά. Οι πράσινοι το μόνο που χρειάζονται είναι να διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα το οποίο απέκτησαν και με μια ακόμα εμφάνιση σαν την χθεσινή, θα μπορέσουν εύκολα να πάρουν την πρόκριση για τα πλει οφ του Τσάμπιονς Λίγκ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΝΤΕΝΣΕ (Κλάουσεν): Βέσελς, Ρουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα, Ρεγκίνιουσεν, Φαλκ (85' Χεγκ) , Γιόχανσον, Σόρενσεν, Μεντί (46' Γκίσλασον, 68' Τζεμπά-Τζεμπά), Καντρί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (76' Καραγκούνης), Λέτο, Μαρίνος, Πετρόπουλος (72' Κουΐνσι)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ