Η κυβέρνηση απαντά στην απόδραση Ξηρού με τη σύλληψη του Κώστα Σακκά - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση απαντά στην απόδραση Ξηρού με τη σύλληψη του Κώστα Σακκά

Η Κυβέρνηση απαντά στην απόδραση Ξηρού με τη σύλληψη του τρομοκράτη Σακκά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ένα από τα κορυφαία στελέχη της 17 Νοέμβρη που είχε συμμετάσχει στα πιο σημαντικά χτυπήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης αποφάσισε να μην επιστρέψει στην φυλακή μετά την άδεια που είχε λάβει και ενώ ο Νίκος Μαζιώτης που κατηγορείται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα είναι ελεύθεροι και αναζητούνται η κυβέρνηση απαντάει με την σύλληψη του κατηγορούμενου ως τρομοκράτη Κωστα Σακκά, μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς».Ο 30χρονος Σακκάς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Υπενθυμίζεται πως στον Σακκά είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι έπειτα από τον τερματισμό της προσωρινής του κράτησης. Τώρα ο 30χρονος αναμένεται να παραπεμφθεί σε αρμόδιο εισαγγελέα.

Αιχμές Δένδια: Εμείς τους πιάνουμε, άλλοι τους αφήνουν ελεύθερους

Με αυτό τον τρόπο τεκμηριώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας την τοποθέτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ότι η αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Έχει οδηγήσει στη Δικαιοσύνη πολλούς από αυτούς, όμως πολλοί τρομοκράτες είναι ελεύθεροι. Είναι πολύ στενόχωρο αυτό που έγινε σήμερα.

Ποιος είναι ο Κώστας Σακκάς

Παρέμενε προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πέραν κάθε νόμιμου ορίου, χωρίς να δικαστεί και προχώρησε σε απεργία πείνας επί 38 ημέρες, μέχρι που πέτυχε την απελευθέρωση του.Ο Σακκάς συνελήφθη τον Απρίλιο του 2010 μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια στη Νέα Σμύρνη εξερχόμενος από αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν οπλισμός. Τότε είχε παραδεχτεί τη σχέση του με το συγκεκριμένο συμβάν, ωστόσο δεν αποδέχθηκε την κατηγορία του μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων:

Ωστόσο παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισης του και τελικά συνελήφθη ξανά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ