Οίκος Nomura: Η Τρόικα έρχεται, αλλά η συμφωνία με την Ελλάδα είναι μακριά - iefimerida.gr

Οίκος Nomura: Η Τρόικα έρχεται, αλλά η συμφωνία με την Ελλάδα είναι μακριά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως αναφέρει η Τρόικα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου, αλλά η προοπτική μιας συμφωνίας με την ελληνική πλευρά, δεν είναι πιθανή.Σοβαρά ερωτήματα για το πότε θα λάβει την επόμενη δόση η Ελλάδα, αλλά και το ύψος αυτής, θέτει ο ιαπωνικός χρηματοοικονομικός κολοσσός Nomura.

Τούτο δημιουργεί ένα χρονικό ντόμινο, που συμπαρασύρει και τις οικονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα: το επόμενο eurogroup, που θα μπορούσε να εγκρίνει την έκθεση (από πλευράς ευρωζώνης) είναι στις 27 Ιανουαρίου αν και, ως συνήθως, θα πρέπει να αναμένονται καθυστερήσεις και η επιθεώρηση μπορεί να μην ολοκληρωθεί τελικά πριν τις 17 Φεβρουαρίου, ή και ακόμα αργότερα, σημειώνει ο οίκος.

Όπως αναφέρει η Nomura, δεδομένων των καθυστερήσεων, δεν είναι ξεκάθαρο το πιο θα
είναι το μέγεθος της επόμενης δόσης που θα εκταμιευθεί για την Ελλάδα.

Εάν η επιθεώρηση καθυστερήσει πέραν του Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου, η Ελλάδα ίσως καταφύγει σε μικρή έκδοση βραχυπρόθεσμων τίτλων. Σημειώνεται πως η Ελλάδα πρέπει τον Μάιο να αποπληρώσει 9 δισ. ευρώ, και η έκθεση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από αυτό.

Τα ανοιχτά ζητήματα που καθυστερούν τη συμφωνία και πρέπει να έχουν κλείσει τους επόμενους δύο μήνες είναι: το δημοσιονομικό κενό (2014-2015), η μείωση (κατά 3,9%) της εργοδοτικής εισφοράς, οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, η απαγόρευση των πλειστηριασμών των κατοικιών, το χρηματοδοτικό κενό (2014-2015), τα stress test της Τράπεζας της Ελλάδας, η κατάργηση/μεταφορά των φόρων υπέρ τρίτων, η χαλάρωση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις και οι καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ