Οι Γάλλοι συγκέντρωσαν 1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Γάλλοι συγκέντρωσαν 1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσό του 1.000.000 ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει από ιδιωτικές δωρεές το Μουσείο του Λούβρου, προκειμένου να αποκαταστήσει ένα από τα πιο διάσημα εκθέματά του, που έχει μαγέψει εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, τη Νίκη της Σαμοθράκης.Οπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, περίπου 6.700 ιδιώτες χορηγοί συμμετείχαν στην επιχείρηση «Ολοι μαικήνες», μία εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες.

Στόχος του Μουσείου ήταν να συγκεντρώσει από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 το ποσό του 1.000.000 ευρώ από συνεισφορές ιδιωτών σε ένα συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατομμυρίων, καθώς τα 3 εκατομμύρια ευρώ έχουν προσφερθεί από χορηγίες.

Οι εισφορές των ιδιωτών ανέρχονται από 1.00 έως 8.500 ευρώ. Ο μέσος όρος ήταν 134 ευρώ και το πιο συνηθισμένο ποσό που προσφέρονταν ήταν 50 ευρώ. Συνεισέφεραν και ορισμένοι ξένοι, ιδίως Ιάπωνες, όπως σημείωσε το μουσείο.

Οι Γάλλοι συγκέντρωσαν 1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το διάσημο άγαλμα, που βρίσκεται τώρα υπό ανακαίνιση σε γειτονική αίθουσα, θα ξαναβρεί τη θέση του στην κορυφή της κλίμακας Νταρού στις αρχές του καλοκαιριού του 2014. Η ανακαίνιση της κλίμακας δεν θα τελειώσει πριν από το Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με το μουσείο.

Οι Γάλλοι συγκέντρωσαν 1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της Νίκης της Σαμοθράκης [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ