Ο Νικήτας Κακλαμάνης καταγγέλλει την κατάργηση των Μουσικών Συνόλων - iefimerida.gr

Ο Νικήτας Κακλαμάνης καταγγέλλει την κατάργηση των Μουσικών Συνόλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την κατάργηση και όχι συγχώνευση, όπως χαρακτηρίζεται, των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας, επί δημαρχίας μου και προεδρίας του Γιώργου Κατσαρού, τα Μουσικά Σύνολα απογειώθηκαν και, συνεργαζόμενα με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος, λάμπρυναν, με τις συναυλίες τους, τις νύχτες της Αθήνας αλλά και μεγάλων πόλεων του εξωτερικού.

Χαρακτηριστικά αναφέρω μερικά από τα ονόματα που συνεργάστηκαν με το Λαϊκό Εργαστήρι, τη Big Band, τη Συμφωνική, τους Destijl, όπως Μαρία Φαραντούρη, Αλέκα Κανελλίδου, Ηλίας Κλωναρίδης, Λουκάς Καρυτινός, Σόνια Θεοδωρίδου, Διονύσης Γραμμένος, Chico Freeman, Natasha Beikov, χρυσό βραβείο παιδικής χορωδιακής Ολυμπιάδας στο Graz της Αυστρίας αλλά και συναυλίες σε Άνδρο, Σύρο, Κιάτο, Μόσχα, Μαδρίτη και το μεγαλειώδες αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στην Πνύκα.

Είναι εξωφρενικό, χωρίς καμία πρότερη συζήτηση, χωρίς καμία ενημέρωση και συνεδρίαση του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου των Μουσικών Συνόλων, χωρίς κανένα επιχειρησιακό σχεδιασμό και, κυρίως, χωρίς σεβασμό για την καλλιτεχνική ιστορία του Συνόλου, να αποφασίζεται, σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η συγχώνευσή του με τον Π.Ο.Δ.Α., που αποτελεί μεν τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Αθηναίων αλλά δεν είναι, σε καμία περίπτωση, έτοιμος να αγκαλιάσει και να συνεχίσει το μέχρι τώρα αυτόφωτο έργο των Μουσικών Συνόλων, που χάρισαν αξέχαστες συναυλίες στους Αθηναίους.

Γνωρίζαμε, δυστυχώς δεν το γνώριζαν οι Αθηναίοι, ότι ουδέν έργο θα γίνει επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη. Δεν φανταζόμασταν, όμως, πως ότι αξιόλογο υπήρχε θα «ενταφιαζόταν» στο βωμό του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου.

Ένα πολύ μεγάλο κρίμα για την απαξίωση και την ισοπέδωση»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ