Οι υπέρκομψοι δανδήδες της Αφρικής -Γιατί κυκλοφορούν με σοφιστικέ κοστούμια στις φτωχές παραγκουπόλεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι υπέρκομψοι δανδήδες της Αφρικής -Γιατί κυκλοφορούν με σοφιστικέ κοστούμια στις φτωχές παραγκουπόλεις [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oταν σκέφτεστε μεταξωτά μαντίλια, ροζ κοτλέ υφάσματα και διπλές βελονιές, συνδέετε ένα τέτοιο ύφος ρούχων με φτωχές παραγκουπόλεις στην Αφρική; Κι όμως σε μια φτωχογειτονιά του Κονγκό ζουν οι Sapeurs, οι εξαιρετικά καλοντυμένοι δανδήδες που κυκλοφορούν με κομψά κοστούμια, καπνίζουν πίπες και φορούν σοφιστικέ υποδήματα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δανδήδων δεν πρόκειται για κάποια τάση της μόδας, αλλά για έναν κώδικα ζωής αφού η sapologie όπως ονομάζεται το φαινόμενο θεωρούν πως αυτή η εμφάνιση συνδέεται με τη θρησκευτική πίστη.

Η απαρχή του φαινομένου χρονολογείται τον 18ο αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι αφέντες έδιναν στους σκλάβους από την Αφρική κομψά κοστούμια για να ταιριάζουν με το πολυτελές περιβάλλον τους.

Μέχρι τη στιγμή που η δουλεία καταργήθηκε, οι απελευθερωμένοι Αφρικανοί είχαν ήδη αρχίσει να δημιουργούν το δικό τους μοναδικό στυλ που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσε κατά πολύ τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κονγκό αφρικανοί δανδής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ