Ατλαντική οδός: 8,4 χλμ μαγευτικής διαδρομής στα φιορδ της Νορβηγίας πάνω από τα κύματα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ατλαντική οδός: 8,4 χλμ μαγευτικής διαδρομής στα φιορδ της Νορβηγίας πάνω από τα κύματα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η οδήγηση επινοήθηκε για τη συγκεκριμένη εμπειρία: να διασχίζεις τον πιο εντυπωσιακό δρόμο της υφηλίου, ο οποίος Συνδέει τα νησάκια ενός αρχιπελάγους στη Νορβηγική Θάλασσα με την ηπειρωτική χώρα.

Ο λόγος για την περίφημη Ατλαντική Οδό...

Στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες μέσα σε απαράμιλλης ομορφιάς τοπία, που φτάνουν τόσο κοντά στη θάλασσα ώστε τα κύματα πολύ συχνά σκάνε πάνω στα αυτοκίνητα. Η διαδρομή περιλαμβάνει επτά γέφυρες και τέσσερα σημεία για να απολαμβάνουν οι οδηγοί τη θέα. Μια από τις γέφυρες έχει σχεδιαστεί με τρόπο που προβλέπει τη χρήση της από ψαράδες, αφού η περιοχή είναι δημοφιλής για το άφθονο ψάρεμα.

Η διαδρομή είχε αρχικά σχεδιαστεί για σιδηρόδρομο αλλά τα πλάνα δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Τη δεκαετία του '70 έγιναν τα πρώτα σχέδια κατασκευής του δρόμου, η οποία τελικά ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1983. Η κατασκευή της συνάντησε πολλά εμπόδια, μεταξύ των οποίων και 12 τυφώνων! Το κόστος της έφτασε τελικά τις 122 εκατομμύρια Νορβηγικές κορώνες (~16 εκατομμύρια ευρώ) και δόθηκε στην κυκλοφορία τον Ιούλιο του 1989.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νορβηγία φιορδ Ατλαντική οδός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ