Ερχονται τα... έξυπνα πιάτα -Πλένονται μόνα τους, δίχως νερό και κόπο - iefimerida.gr

Ερχονται τα... έξυπνα πιάτα -Πλένονται μόνα τους, δίχως νερό και κόπο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεωρείται μια από τις πλέον βαρετές, πλην απαραίτητες, ασχολίες στο σπίτι. Το πλύσιμο των πιάτων σημαίνει σπατάλη ωρών, ενέργειας, νερού και άλλων πολλών. Μα, ακόμα και το πλυντήριο πιάτων, δεν μας σώζει από οικονομικής άποψης. Γι' αυτό και μια εταιρεία σχεδιασμού δημιούργησε το απόλυτο οικιακό σκεύος.

Πρόκειται για τα πιάτα που καθαρίζονται μόνα τους, δίχως εμείς να κουνήσουμε το δάχτυλό μας. Η εταιρεία που κατασκεύασε τα συγκεκριμένα... έξυπνα πιάτα, είναι σουηδική και ονομάζεται Tomorrow Machine.

Οπως επισημαίνεται στο ctv news, τα πάντα γίνονται σε μοριακό επίπεδο. Ετσι απορρίπτονται τα υγρά και τα υπολείμματα από τις τροφές. Ολα αυτά λοιπόν απομακρύνονται μόνα τους, αφήνοντας το πιάτο άθικτο και καθαρό.

Πέραν της οικονομικής διάστασης της ανακάλυψης, σημαντική είναι και η περιβαλλοντική καθώς με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η σπατάλη νερού.

Επιπλέον η Tomorrow Machine ισχυρίζεται ότι τα πιάτα δεν σπάνε και δεν ραγίζουν, λόγω της σκληρότητας του υλικού.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «το όραμά μας ως σχεδιαστές είναι να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο κόσμο μέσω της έρευνας, των νέων τεχνολογιών και των ευφυών υλικών»

Βέβαια όλα αυτά βρίσκονται ακόμα σε πειραματική στάδιο. Αρα τα συγκεκριμένα πιάτα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο. Αυτό θα γίνει στο εγγύς μέλλον όταν η εφεύρεση ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ