Καλάσνικοφ:Tο όπλο της νέας τρομοκρατίας που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ.-Εξι αιματηρές επιθέσεις

Τη στιγμή που εντείνονται οι έρευνες για να εξιχνιαστεί η υπόθεση της επίθεσης κατά του Γερμανού πρέσβη με καλάσνικοφ η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προβληματίζεται ιδιαίτερα με τη νέα μορφή που παίρνει η τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων μεγάλων επιθέσεων, πλην της δολοφονίας των δύο Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, είναι η ευκολία με την οποία χρησιμοποιούνται τα όπλα καλάσνικοφ.

Αυτό κάνει τους ειδικούς της αντιτρομοκρατικής να φθάνουν στο συμπέρασμα ότι η νέα γενιά, στην οποία δεν αποκλείεται να παίζουν ηγετικό ρόλο παλαιοί γνωστοί, δείχνει πιο σκληρή και διατεθειμένη για ευθείς επιθέσεις.

Αναλυτικά τα έξι χτυπήματα που προβληματίζουν τις Αρχές:

  1. 23 Δεκεμβρίου 2008: Επίθεση σε λεωφορείο των ΜΑΤ μέσα από τον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνειούπολης. Στο χώρο βρέθηκαν 7 κάλυκες καλάσνικοφ ενώ την ευθύνη ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας».
  2. 5 Ιανουαρίου 2009: Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, όπου τραυματίστηκε από σφαίρες καλάσνικοφ ο 21χρονο Διαμαντής Ματζούνης. Την ευθύνη ανέλαβα ξανά ο «Επαναστατικός Αγώνας»
  3. 27 Οκτωβρίου 2009: 99 σφαίρες από καλάσνικοφ πέφτουν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής με δύο τραυματίες να έχουν σοβαρά χτυπήματα. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «ΟΠΛΑ»
  4. 19 Ιουλίου 2010: Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας πέφτει νεκρός από σφαίρες τουλάχιστον τριών καλάσνικοφ στο αιματηρό χτύπημα της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».
  5. 14 Ιανουαρίου 2013: Δύο δράστες γάζωσαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού πετυχαίνοντας και το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».
  6. 30 Δεκεμβρίου 2013: Περισσότεροι από 60 κάλυκες βρέθηκαν στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι έπειτα από επίθεση. Η αστυνομία διεξάγει ήδη έρευνες ενώ αναμένει και την ανάληψη ευθύνης.

Σε αυτά τα περιστατικά προστίθενται η επίθεση στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Alter, αλλά και το γεγονός ότι οι ληστές που συνελήφθησαν στο Βελβεντό έφεραν καλάσνικοφ και φέρονται να σχετίζονται με οργανώσεις αντάρτικου πόλεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ