Καλάσνικοφ:Tο όπλο της νέας τρομοκρατίας που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ.-Εξι αιματηρές επιθέσεις - iefimerida.gr

Καλάσνικοφ:Tο όπλο της νέας τρομοκρατίας που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ.-Εξι αιματηρές επιθέσεις

Καλάσνικοφ: Το όπλο της νέας τρομοκρατίας που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που εντείνονται οι έρευνες για να εξιχνιαστεί η υπόθεση της επίθεσης κατά του Γερμανού πρέσβη με καλάσνικοφ η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προβληματίζεται ιδιαίτερα με τη νέα μορφή που παίρνει η τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων μεγάλων επιθέσεων, πλην της δολοφονίας των δύο Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, είναι η ευκολία με την οποία χρησιμοποιούνται τα όπλα καλάσνικοφ.

Αυτό κάνει τους ειδικούς της αντιτρομοκρατικής να φθάνουν στο συμπέρασμα ότι η νέα γενιά, στην οποία δεν αποκλείεται να παίζουν ηγετικό ρόλο παλαιοί γνωστοί, δείχνει πιο σκληρή και διατεθειμένη για ευθείς επιθέσεις.

Αναλυτικά τα έξι χτυπήματα που προβληματίζουν τις Αρχές:

  1. 23 Δεκεμβρίου 2008: Επίθεση σε λεωφορείο των ΜΑΤ μέσα από τον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνειούπολης. Στο χώρο βρέθηκαν 7 κάλυκες καλάσνικοφ ενώ την ευθύνη ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας».
  2. 5 Ιανουαρίου 2009: Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, όπου τραυματίστηκε από σφαίρες καλάσνικοφ ο 21χρονο Διαμαντής Ματζούνης. Την ευθύνη ανέλαβα ξανά ο «Επαναστατικός Αγώνας»
  3. 27 Οκτωβρίου 2009: 99 σφαίρες από καλάσνικοφ πέφτουν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής με δύο τραυματίες να έχουν σοβαρά χτυπήματα. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «ΟΠΛΑ»
  4. 19 Ιουλίου 2010: Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας πέφτει νεκρός από σφαίρες τουλάχιστον τριών καλάσνικοφ στο αιματηρό χτύπημα της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».
  5. 14 Ιανουαρίου 2013: Δύο δράστες γάζωσαν με καλάσνικοφ τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού πετυχαίνοντας και το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».
  6. 30 Δεκεμβρίου 2013: Περισσότεροι από 60 κάλυκες βρέθηκαν στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι έπειτα από επίθεση. Η αστυνομία διεξάγει ήδη έρευνες ενώ αναμένει και την ανάληψη ευθύνης.

Σε αυτά τα περιστατικά προστίθενται η επίθεση στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Alter, αλλά και το γεγονός ότι οι ληστές που συνελήφθησαν στο Βελβεντό έφεραν καλάσνικοφ και φέρονται να σχετίζονται με οργανώσεις αντάρτικου πόλεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ