Λοβέρδος: «Μόνη λύση να εκσυγχρονίσουν τις διοικήσεις τους» - iefimerida.gr

Λοβέρδος: «Μόνη λύση να εκσυγχρονίσουν τις διοικήσεις τους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη λύση να υπογραφεί προγραμματική συμφωνία των τριών νοσοκομείων Ερρίκος Ντυνάν, Παπαγεωργίου και Ωνασείου με τον Ενιαίο Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥ) με κλειστά νοσήλια, προσανατολίζεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Την Δευτέρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Λοβέρδος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την οποία ενημέρωσε σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, θα έχει πιθανότατα ολοκληρωμένη την τελική πρόταση του. Πρόσθεσε δε, ότι αποτελεί τη μοναδική λύση για να σωθούν αυτά τα τρία νοσοκομεία που, και οικονομική αιμορραγία στο δημόσιο προκαλούν, όπως είπε, και λειτουργούν κάτω από ένα ιδιόμορφο καθεστώς αφού ουσιαστικά, ούτε δημόσια είναι ούτε ιδιωτικά, ενώ μόνη προϋπόθεση θα είναι να εκσυγχρονίσουν τις διοικήσεις τους.

«Η λύση αυτή είναι η μόνη που μπορεί να δώσει ανάσα στο Ερρίκος Ντυνάν που κινδυνεύει να κλείσει λόγω των οφειλών του, σημείωσε ο κ Λοβέρδος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την τύχη των 1200 εργαζομένων του νοσοκομείου».

Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθούν πρότυπα διοίκησης και προμηθειών τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Θέλουμε να δημιουργηθεί ένα πρότυπο νοσοκομείο για την αγορά υλικών, την ενοποίηση των αμοιβών σε λογικά επίπεδα και την εφαρμογή πρότυπων μεθόδων διοίκησης και ευελπιστούμε ότι με τις προγραμματικές συμφωνίες των 3 νοσοκομείων να προσαρμοστούν και οι υπόλοιπες νοσοκομειακές μονάδες του ΕΣΥ». Ταυτόχρονα προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γνωστοποιήσει και τα νέα κλειστά νοσήλια για τις υπηρεσίες σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΟΠΥ.

Με την πρόταση αυτή του κ. Λοβέρδου συμφώνησε και ο τομεάρχης υγείας της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε να παραχωρηθεί το 40% των κλινών των τριών νοσοκομείων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες και οι γιατροί να πληρώνονται από τα επιπλέον νοσήλια που θα καταβάλουν οι ασφαλισμένοι.

Ακόμα, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στις 12 Αυγούστου θα γίνει έλεγχος στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν για να διαπιστωθεί αν ισχύει η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκρινε παράνομη τη λειτουργία του "Γαία" και διέταξε την διακοπή του, δίνοντας προθεσμία μέχρι τις 11 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα προκλήθηκε ένταση στην Επιτροπή μεταξύ του ιδιοκτήτη του «Γαία» Γιώργου Αποστολόπουλου και του εκτελεστικού προέδρου του Τραπεζικού Ομίλου «Μαρφίν» Ανδρέα Βγενόπουλου, που μαζί με τον πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο νοσοκομείο.

Ο κ. Αποστολόπουλος διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία του κ. Βγενόπουλου ενώ δήλωσε ότι το «Γαία» δεν πρόκειται να κλείσει καθώς έχει σύμβαση με το Ερρίκος Ντυνάν για 25 χρόνια.

«Γνωρίζατε τους κρατικοδίαιτους τώρα θα έχετε και ιδρυματικοδίαιτους», σχολίασε ο κ. Βγενόπουλος.

Ο πρόεδρος της «Μαρφίν» υποστήριξε επίσης ότι η τράπεζά του κατέβαλε 9,5 εκ ευρώ για την μισθοδοσία του Ερρίκος Ντυνάν, εξέφρασε την άποψη ότι όπως είναι σήμερα το νοσοκομείο δεν έχει μέλλον και δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος, αν το δημόσιο βοηθήσει και εκπληρώσει εν μέρει τις υποχρεώσεις του, η Μαρφίν είναι έτοιμη να βοηθήσει με αναδιάρθρωση του χρέους του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, ανέφερε ότι οι οφειλές του δημοσίου υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 45 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ