Εντυπωσιακά ευρήματα από συντριβάνι 900 ετών [εικόνες] - iefimerida.gr

Εντυπωσιακά ευρήματα από συντριβάνι 900 ετών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται πώς τα συντριβάνια και η αισθητική του κήπου δεν είναι προνόμιο μόνο της σύγχρονης εποχής. Πρόσφατες ανακαλύψεις στην Ράλμα στο Ισραήλ έφεραν στο φως σωληνώσεις ηλικίας 900 ετών που σχημάτιζαν ένα αρχαίο συντριβάνι.

Οπως εξηγεί ο Χαγκίτ Τοργκ, επικεφαλής της ανασκαφής που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Αρχής Αρχαιοτήτων του Ισραήλ «πρόκειται για ένα ιδιόκτητο κτίριο που ανήκε σε μια πλούσια οικογένεια και το συντριβάνι χρησιμοποιούνταν για διακόσμηση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα σιντριβάνι εντοπίζεται μακριά από το Λευκό τέμενος, το οποίο ήταν το κέντρο της Παλιάς Πόλης. Επιπλέον, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι υδραυλικές εγκαταστάσεις αρχαίου συντριβανιού ανακαλύφθηκαν εντελώς άθικτες.»

Οι σωλήνες των άλλων συντριβανιών δεν κατάφεραν να επιβιώσoυν από τους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα το 1033 και το 1068. Ωστόσο τα υπόλοιπα ευρήματα δείχνουν ότι ολόκληρη η περιοχή εγκαταλείφθηκε στα μέσα του 11ου αιώνα μ.Χ. πιθανότατα στον απόηχο του σεισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ