Τα τρία μέτωπα της νέας τρομοκρατίας που πονοκεφαλιάζουν την ΕΛ.ΑΣ. - iefimerida.gr

Τα τρία μέτωπα της νέας τρομοκρατίας που πονοκεφαλιάζουν την ΕΛ.ΑΣ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτά μέτωπα με μέλη και οργανώσεις της νέας τρομοκρατίας έχει εκ νέου η Αντιτρομοκρατική, καθώς μετά τα τρία σοβαρά «χτυπήματα» που έχουν γίνει από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ οδηγείται στο συμπέρασμα πως ένας νέος κύκλος τρομοκρατίας έχει ανοίξει, ενώ μετά και την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Οι πυροβολισμοί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2013, η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, κατά πάσα πιθανότητα από μέλη της νέας τρομοκρατίας, και η επίθεση με Καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, αποτέλεσαν την κορύφωση των τρομοκρατικών χτυπημάτων για το 2013, οδηγώντας την ΕΛ.ΑΣ σε χαρτογράφηση των υπόπτων σε τρεις κατηγορίες, αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής.

Η περίπτωση Μαζιώτη

Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» της Αντιτρομοκρατικής φαίνεται πως είναι ο φερόμενος ιθύνων νους του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος καταζητείται από το 2012 μαζί με την σύντροφο του Πόλα Ρούπα και όπως αναφέρει η εφημερίδα υπάρχουν ενδείξεις ότι βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον δύο επιθέσεις: αυτή εναντίον των γραφείων της ΝΔ, αλλά και οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι από την εργαστηριακή εξέταση τα όπλα από τις δύο επιθέσεις δεν ταυτίζονται.

Φόβοι για μια νέα 17 Νοέμβρη

Παράλληλα, στη δράση του διαβόητου τρομοκράτη αναφέρεται και το Βήμα σε ρεπορτάζ του, στο οποίο παραθέτει ανάλυση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος τονίζει ότι ο Μαζιώτης και η ομάδα του επιχειρούν να εμφανιστούν ως μια νέα «17 Νοέμβρη»:

«Ηταν το πρώτο χτύπημα μιας νέας ένοπλης οργάνωσης που θέλει να εμφανιστεί ως συνέχεια της ''17Ν'' και θα χτυπά διπλωμάτες, πολιτικούς στόχους και αστυνομικούς. Η νέα οργάνωση που περιμέναμε την εμφάνιση της από ώρα σε ώρα, έχει ήδη γιάφκες και και οικήματα ασφαλείας. Θα χρησιμοποιεί σαν σφραγίδες τα δύο Καλάσνικοφ με τα οποία γάζωσε την πρεσβευτική κατοικία, έχει μεγάλο οπλοστάσιο με ρουκέτες και είναι ήδη έτοιμη για σύνθετες και πιθανόν αιματηρές ενέργειες. Τα περισσότερα από τα επτά- δέκα μέλη αυτής της ομάδας με κεντρικό πρόσωπο πιθανόν τον Νίκο Μαζιώτη, τα έχουμε δει στο βίντεο των ληστειών τραπεζών τους τελευταίους μήνες στα Μέθανα, στο Βελεστίνο και αλλού από όπου αποκόμισαν συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ με τα οποία πλέον χρηματοδοτείται η ένοπλη δράση τους. Ωστόσο εξετάζουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής σε αυτήν και ποινικών», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στο Βήμα.

Για το εν λόγω θέμα, αστυνομικές πηγές έχουν δηλώσει στο iefimerida.gr πως εδώ και καιρό είναι γνωστή η συνεργασία μελών της νέας τρομοκρατίας με άτομα του οργανωμένου εγκλήματος, κυρίως σε θέματα λογιστικής υποστήριξης.

Οι Εξαρχειώτες

Το δεύτερο μεγάλο ανοιχτό μέτωπο της ΕΛ.ΑΣ είναι η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, την ευθύνη της οποίας έχουν αναλάβει οι «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις». Οι άνδρες της Αστυνομίας υποψιάζονται ως βασικούς υπόπτους γνώριμους τρομοκράτες των Εξαρχείων με «ένσημα» είτε ως μέλη είτε ως περιφερειακά στελέχη στη «Σέχτα Επαναστατών» και τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Η «Πράσινη Νέμεσις»

Ο τρίτος «πονοκέφαλος» της ΕΛ.ΑΣ. είναι η επανεμφάνιση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» μαζί με την «Σέχτα Επαναστατών» και την «FAI» («Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία»), καθώς και το «Σχέδιο Φοίνικας» συνέχεια του οποίου είναι η «Πράσινη Νέμεσις» με την δηλητηρίαση με υδροχλωρικό οξύ συσκευασιών «Coca Cola Light» και «Nestea».

Οι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. υποψιάζονται ότι πίσω από αυτό το μέτωπο βρίσκονται έγκλειστοι Πυρήνες. Πριν από λίγους μήνες μάλιστα κατεγράφη η επίσκεψη ενός 30χρονου στον κρατούμενοι Χ.Τ., ο οποίος συνελήφθη για την απόπειρα επίθεσης με παγιδευμένο δέμα σε πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής.

29 κατηγορούμενοι για τρομοκρατία έχουν αποφυλακισθεί!

Παράλληλα, στην Αστυνομία επικρατεί εκνευρισμός για τις δικαστικές αποφάσεις, καθώς 29 κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε υποθέσεις τρομοκρατίας έχουν απελευθερωθεί με απαλλακτικά βουλεύματα, διατάξεις ανακριτών και αθωωτικές αποφάσεις, είτε λόγω ολιγωρίας της Δικαιοσύνης.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι από αυτήν την «δεξαμενή των 29» τροφοδοτήθηκε η επανεμφάνιση της νέας τρομοκρατίας και ο επακόλουθος γύρος χτυπημάτων, ενώ για τουλάχιστον πέντε από τους 29 αποφυλακισθέντες υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, αναφέρει ο ΤτΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ