Δαμανάκη: Η Ευρώπη δεν πιέζει για νέα μέτρα- Εάν βγούμε στις αγορές θα αποφύγουμε νέο μνημόνιο - iefimerida.gr

Δαμανάκη: Η Ευρώπη δεν πιέζει για νέα μέτρα- Εάν βγούμε στις αγορές θα αποφύγουμε νέο μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρές πιθανότητες για την αποφυγή ενός νέου Μνημονίου δίνει στην Ελλάδα η Ελληνίδα Επίτροπος της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, εφόσον βέβαια η χώρα κινηθεί με σταθερότητα και ταχύτητα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ενώ θέτει ως προϋπόθεση το να βγει η χώρα στις αγορές.

«Η Ευρώπη δεν έχω δει να πιέζει για νέα μέτρα. Επιμένει, όμως, στην εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί και συνυπογραφεί», δηλώνει στην εφημερίδα Real News η Ελληνίδα επίτροπος.

Απαντώντας στην ερώτηση, τι πιθανότητες δίνει να αποφύγει η Ελλάδα νέο μνημόνιο, η Μαρία Δαμανάκη τονίζει: «Εφόσον κινηθεί με σταθερότητα και ταχύτητα, κυρίως στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, δίνω σοβαρές πιθανότητες. Προϋπόθεση αποτελεί να καταφέρουμε να βγούμε με επιτυχία στις αγορές - έστω και μερικώς».

Παράλληλα, η Μαρία Δαμανάκη επεσήμανε πως το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανήκει πλέον στο παρελθόν, δηλώνοντας μάλιστα πως «εμείς οι Ελληνες αποφασίζουμε πλέον για την τύχη μας».

Τέλος, η Ελληνίδα Επίτροπος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ανανέωσης της θητείας της, λέγοντας πως δεν εξαρτάται από τις δικές της επιθυμίες, ωστόσο τόνισε πως «είμαι περήφανη γιατί το μέχρι τώρα έργο μου έχει αξιολογηθεί θετικά από τα ευρωπαϊκά όργανα και επιβραβεύτηκε ανοιχτά σε πρόσφατη συνεδρίαση της Κομισιόν. Ελπίζω και αγωνίζομαι η δουλειά μου να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να εκτιμηθεί.

\

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ