Κατατέθηκε μήνυση κατά του Facebook -Ισχυρίζονται ότι «κρυφοκοιτάει» μηνύματα μελών του - iefimerida.gr

Κατατέθηκε μήνυση κατά του Facebook -Ισχυρίζονται ότι «κρυφοκοιτάει» μηνύματα μελών του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυση κατά του Facebook κατέθεσαν δύο φίλοι καθώς υποστηρίζουν ότι το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποίησε τα προσωπικά τους μηνύματα για διαφημιστικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ενάγοντες στη μήνυσή τους, το Facebook παραβιάζει την νομοθετική πράξη Electronic Communications Privacy Act η οποία προασπίζει το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ζητούν από τη Δικαιοσύνη να επιβάλλει στο μέσο να σταματήσει την πρακτική αυτή.

Συγκεκριμένα, οι δύο φίλοι υποστηρίζουν ότι το Facebook σκανάρει ιδιωτικά μηνύματα με συνδέσμους σε εξωτερικές ιστοσελίδες, ακολουθεί τον σύνδεσμο και προσπαθεί να διαμορφώσει ένα προφίλ της ηλεκτρονικής δραστηριότητας του χρήστη. Mε αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουν οι ενάγοντες, το Facebook συλλέγει πληροφορίες που μπορεί να πουλήσει στη συνέχεια σε διαφημιστές.

«Πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δε έχουν αξία και θα υπερασπιστούμε τη θέση μας με σθένος», απάντησε από την πλευρά του το Facebook.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ