Αλισβερίσι 4,6 εκατ. ευρώ μέσω των λογαριασμών Παπαχρήστου -Δεν έδωσε πολιτικά πρόσωπα για τις μίζες - iefimerida.gr

Αλισβερίσι 4,6 εκατ. ευρώ μέσω των λογαριασμών Παπαχρήστου -Δεν έδωσε πολιτικά πρόσωπα για τις μίζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εισροές - εκροές συνολικού ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λογαριασμούς του Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος νωρίτερα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Κατά την απολογία του 78χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann, φέρεται να ομολόγησε ότι ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς του, διακινήθηκαν σε «παράνομες αμοιβές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαχρήστος δέχθηκε πολλές και πιεστικές ερωτήσεις από τον ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει για ποιο λόγο πήρε απο τη γερμανική εταιρεία τα υπόλοιπα χρήματα, αν δεν αφορούσαν μίζες. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, τα ποσά αυτά ήταν για τα έξοδά του, ενώ 1 εκατ. επεστράφη στον αντιπρόεδρο της Wegmann.

Σύμφωνα επίσης, με τον Παπαχρήστο ο Κάντας εισέπραξε μίζα 950.000 ευρώ (για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000) και όχι 750.000, όπως ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκ των οποίων τις 300.000 ευρώ σε μετρητά».

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο 78χρονος κατηγορούμενος δεν αναφέρθηκε σε νέα πρόσωπα τα οποία είχαν δωροδοκηθεί, πλην δύο απόστρατων αξιωματικών για τους οποίους είπε ότι έλαβαν συνολικά 54.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ