Προφυλακιστέος ο εκπρόσωπος της Wegmann Δημήτρης Παπαχρήστος για τις μίζες των εξοπλιστικών - iefimerida.gr

Προφυλακιστέος ο εκπρόσωπος της Wegmann Δημήτρης Παπαχρήστος για τις μίζες των εξοπλιστικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann, Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στην υπόθεση προμήθειας αυτοκινούμενων πυροβόλων όπλων από το υπουργείο Άμυνας.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος συνελήφθη βάσει εντάλματος που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, αφού τον κατονόμασε στη δική του απολογία ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.

Σύμφωνα με τον Κάντα, ο Δημήτρης Παπαχρήστος του έδωσε μίζα ύψους 750.000 ευρώ για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000 που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 190.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, με την Wegmann έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ