Τι αλλάζει με τη φορολογική ενημερότητα -Ποια θα είναι η ισχύς της - iefimerida.gr

Τι αλλάζει με τη φορολογική ενημερότητα -Ποια θα είναι η ισχύς της

Τι αλλάζει για φορολογική ενημερότητα -Ποια θα είναι η ισχύς της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλάζει και η χρονική διάρκεια ισχύος της φορολογικής ενημερότητας. Συγκεκριμένα η διάρκεια της θα είναι δύο μήνες για όσους δεν χρωστούν στο Δημόσιο, ενώ ένα μήνα θα ισχύει σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλών που τελούν σε αναστολή ή έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ.Οπως γράφει και το euro2day σε περιπτώσεις οφειλής προς το δημόσιο θα μπορεί να εκδίδεται βεβαίωση οφειλής υπό τις προϋποθέσεις της παραγράφου 6 του άρθρου 12 του ν. 4174/2013. Στην περίπτωση που εκδίδεται λόγω μεταβίβασης ακινήτου ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος επ' αυτού εξ επαχθούς αιτίας, πέραν των ως άνω προϋποθέσεων πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά και οι ακόλουθες:

α) αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση από το συμβολαιογράφο το σύνολο του προϊόντος του τιμήματος και μέχρι του ύψους των οφειλών, το οποίο αναγράφεται επί της βεβαίωσης και το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου ή του δικαιώματος που συστήνεται επ' αυτού, εκτός εάν οι εναπομένουσες οφειλές διασφαλίζονται από εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες, οπότε σημειώνεται επί της βεβαίωσης αντίστοιχη ένδειξη.

β) δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι μη έκδοσης του αποδεικτικού ενημερότητας, παρά μόνον οι ανωτέρω οφειλές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ