Νέα συνάντηση αύριο μετά τα λάδια και τα πριονίδια στον Πειραιά - iefimerida.gr

Νέα συνάντηση αύριο μετά τα λάδια και τα πριονίδια στον Πειραιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αποκλεισμό χιλιάδων τουριστών στο λιμάνι του Πειραιά, με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων , με διαμαρτυρίες έξω από τηλεοπτικούς σταθμούς και άλλες ενέργειες συνεχίζεται σήμερα ο... διάλογος των ιδιοκτητών ταξί με την κυβέρνηση.
Περισσότεροι από 1.000 αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν αξημέρωτα στην ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά προκειμένου να παρεμποδίσουν την αποβίβαση περίπου 5.500 τουριστών από πέντε κρουαζιερόπλοια που έπιασαν τα ξημερώματα στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Μάλιστα, για να διασφαλίσουν την επιτυχία του... εγχειρήματός τους έριξαν λάδια στην οδό Χατζηκυριάκου γεγονός που ανάγκασε τις αστυνομικές δυνάμεις αρχικά να τους απωθήσουν και στη συνέχεια να ρίξουν πριονίδι στο οδόστρωμα.

Ακολούθησε πορεία στο λιμάνι και το κέντρο του Πειραιά, ώσπου συναντήθηκαν με 2 πούλμαν με τουρίστες στην οδό Τζαβέλα. Η πορεία κατέληξε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ όπου πέταξαν πέτρες και αυγά είπαν υβριστικά συνθήματα και λίγο πριν τις 11.00 αποχώρησαν.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στην Κρήτη, οι οδηγοί ταξί προχώρησαν και σήμερα το πρωί σε κατάληψη των ΔΟΥ Ηρακλείου, ενώ στα Χανιά οι ταξιτζήδες του νομού αναμένεται να συνεδριάσουν εντός της ημέρας για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Στην Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί αφού άφησαν τα οχήματά τους στην παραλιακή. Κάνουν πορεία και περνούν από τα γραφεία των βουλευτών της Α΄ Θεσσαλονίκης.
Στην Κέρκυρα από νωρίς το πρωί και όταν έδεσαν στο λιμάνι 2 κρουαζιερόπλοια οι οδηγοί ταξί παρέταξαν τα αυτοκίνητά τους έξω από την κεντρική πύλη εισόδου και κάνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το λιμάνι. Οι τουρίστες μπορούν να βγούν από τις άλλες εξόδους του λιμανιού να κάνουν κύκλο και να βγούν στην πόλη.
Στην Αρχαία Ολυμπία οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν καταλάβει τα εκδοτήρια εισιτηρίων και θα μείνουν εκεί έως τις 13.00.

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί των Τρικάλων στα τρία γραφεία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ. Οι ιδιοκτήτες πραγματοποίησαν πορεία χωρίς τα αυτοκίνητα, ενώ στη διάρκεια της διαμαρτυρίας φώναζαν διάφορα συνθήματα ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Αύριο συνάντηση με Ραγκούση

Για αύριο το πρωί στις 11 ορίστηκε η νέα συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες των ταξί. Θα προηγηθεί συνάντηση με τους εκπροσώποους των τουριστικών λεωφορείων και θα ακολουθήσει με τους οδηγούς των ταξί που υποστηρίζουν την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος. Τη συνάντηση είχε ζητήσει χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων με επιστολή της. «Παρά την οξύτητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα των ταξί, θεωρούμε πολύ σημαντική την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα. Επειδή είμαστε υπέρ του διαλόγου και το έχουμε αποδείξει αυτό κατά το παρελθόν, ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας ώστε να βρεθεί μία λύση χωρίς "προκαταλήψεις"» αναφέρεται στην επιστολή των αυτοκινητιστών.

Σύμφωνα πάντως με ορισμένες πληροφορίες μέσα στους κόλπους των αυτοκινητιστών συζητείται και το «πάγωμα» των κινητοποιήσεων, καθώς, λόγω των απεργιών, δεν εργάζονται εδώ και πολλές ημέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση. Παράλληλα, έχουν βγει στους δρόμους δεκάδες παράνομοι αυτοκινητιστές, οι οποίοι σιγά - σιγά αρχίζουν να καλύπτουν ανελαστικές μεταφορικές ανάγκες.

Εντωμεταξύ, με τη σειρά της η ΝΔ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τα «θλιβερά και ανεύθυνα», όπως τα χαρακτηρίζει, γεγονότα που συνέβησαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης τονίζει πως οι απεργοί πρέπει να απομονώσουν αυτούς που με τις πράξεις τους σκιάζουν το δίκιο των πολλών, πράξεις που, όπως επισημαίνει, «βοηθούν τον αρχιτέκτονα του χάους κ. Ραγκούση να προκαλεί σύγκρουση κοινωνικών ομάδων κρύβοντας τις δικές του ευθύνες».

Η ΝΔ ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού τον οποίο και κατηγορεί πως συνεχίζει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην Οικονομία και τον Τουρισμό.

Παράλληλα, ο κ. Μιχελάκης ζητά από τον κ. Ραγκούση στην αυριανή συνάντησή του με τους εκπροσώπους των οδηγών ταξί να βάλει τέλος στο χάος που ο ίδιος δημιούργησε, να αφήσει κατά μέρος τη βεντέτα με τον προκάτοχό του και να προσέλθει σε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο, με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος, με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θέση που του υποδεικνύουν ακόμα και συνάδελφοί του μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπε ο κ. Μιχελάκης.-

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ