Bombing The Avenue: Η χαρά της ζωής σε έναν κόσμο «κατεστραμμένο» - iefimerida.gr

Bombing The Avenue: Η χαρά της ζωής σε έναν κόσμο «κατεστραμμένο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι σχεδόν 12 τα μεσάνυχτα στον παιδότοπο της Γλυφάδας. Αν και η ώρα είναι περασμένη, τα τρία νεαρά αδέρφια που αποτελούν τους Bombing The Avenue ποζάρουν στον Freddie υπομονετικά και με εμπειρία επαγγελματία –η φωτογράφηση έπρεπε να γίνει εσπευσμένα, επειδή ο Jay πέταγε με τη μαμά του για Αμερική νωρίς το επόμενο πρωί. Οι γονείς τους που παρακολουθούν διακριτικά την φωτογράφηση, μας μιλούν για την απρόσμενη αποδοχή του γρουπ και διηγούνται περιστατικά από τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Παρόλο που οι Bombing The Avenue υπάρχουν εδώ σχεδόν ένα χρόνο και ο drummer τους είναι μόλις 11 χρονών [!],τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει είκοσι εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Έχουν εντυπωσιάσει, έχουν γεμίσει χώρους και η εμφάνισή τους στο πρόσφατο Schoolwave συζητήθηκε όσο καμία άλλη. Αυτό που επιμένουν όσοι τους έχουν δει ζωντανά πάνω στην σκηνή είναι ότι δύσκολα τους ξεχνάς. Κι αυτό που σίγουρα διαπιστώνεις όταν τους γνωρίσεις είναι ότι γουστάρουν τρελά να παίζουν τη δική τους μουσική και ότι περνάνε πολύ καλά μαζί. Είναι συναρπαστικοί, σφύζουν από ενέργεια και ενθουσιασμό και το μέλλον τους ανήκει…

Photo: Freddie F.

Πείτε μου μερικά πράγματα για το background σας. Ποιοι είστε, με τι άλλο ασχολείστε εκτός του γκρουπ;

Είμαστε 3 αδέρφια, 20, 18 και 11 ετών, από την Βάρη, ασχολούμαστε με το συγκρότημα 1 χρόνο και γενικά με την μουσική από πολύ μικροί. Ο Ιάσονας εκτός από ντραμς παίζει βιολί και πιάνο. Με το πιάνο ασχοληθήκαμε και οι υπόλοιποι 2 για περίπου 11χρόνια. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Πάνο (κιθάρα / φωνητικά), τον Δημήτρη (μπάσο) και τον Jay (ντραμς). O Δημήτρης σπουδάζει ναυτιλιακά, ο Πάνος τελείωσε φέτος το σχολείο και διαβάζει για πτυχίο στην κιθάρα και ο μικρός Jay πάει ακόμα σχολείο.

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τα αδέρφια σου; Τσακώνεστε συχνά;

Το να συνεργάζεσαι με τους αδερφούς σου για ένα μουσικό σχήμα είναι πολύ πιο εύκολο από το να συνεργάζεσαι με άλλα άτομα γιατί έχεις την οικειότητα να εκφράσεις αυτό που θέλεις χωρίς να φοβάσαι πώς θα ακουστεί. Στις πρόβες τσακωνόμαστε συνέχεια και πολλές φορές σταματάμε γι’ αυτόν τον λόγο.

Ποιος είναι ο πιο ζόρικος στη συνεργασία από τους τρεις;

Ο Ιάσονας, επειδή λόγω της μεγάλης του επιμονής και λόγω της μικρής του ηλικίας αντιδράει σε πολλά πράγματα πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι εμείς.

Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη μουσική; Πώς αρχίσατε να γράφετε τα δικά σας κομμάτια;

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολούμαστε όλοι με την μουσική (από 6-7 χρονών). αρχίσαμε όλοι με πιάνο και οι 2 μεγαλύτεροι στην εφηβεία μας αγοράσαμε κιθάρα και μπάσο και έτσι κάναμε τα πρώτα μας βήματα. Δικά μας κομμάτια αρχίσαμε να γράφουμε πέρσι τον Αύγουστο, από τότε που έκανε τα πρώτα της βήματα η μπάντα.

Γιατί ασχοληθήκατε με το συγκεκριμένο είδος; Τι μουσική ακούγατε μικροί;
Το είδος μουσικής που παίζουμε προέκυψε εντελώς τυχαία, μέσα από πρόβες και τζαμαρίσματα. Κυμαίνεται στα πλαίσια της εναλλακτικής μουσικής με metal, grunge, punk και stoner στοιχεία. Έχουμε αρκετά κομμάτια, τα οποία διαφέρουν το ένα απ’ το άλλο. Από πολύ μικροί αρχίσαμε να ακούμε classic ροκ (Led Zeppelin, Deep Purple κλπ.)

Ποιο είναι το αγαπημένο σας συγκρότημα; Υπάρχει κανείς που έχετε ως πρότυπο και θα θέλατε να γίνετε «σαν κι αυτόν;»
Και οι τρεις έχουμε διαφορετικά ακούσματα. Του Πάνου αγαπημένοι είναι οι Nirvana και οι System of A Down, του Δημήτρη οι Κyuss και οι Monster Magnet και του Ιάσονα οι Slipknot. Πρότυπα μας είναι τα καλά παιδιά του «club των 27άρηδων» (Cobain, Morrison κλπ.).

Τι θέλετε να γίνετε «όταν μεγαλώσετε»;
Το όνειρό μας είναι να μπορούμε να ζούμε και να συντηρούμε τους εαυτούς μας από αυτό που αγαπάμε, δηλαδή απ’ την μουσική.

Ποια είναι τα όνειρά σας ως γκρουπ, πού θα θέλατε να φτάσετε;
Θα θέλαμε να φτάσουμε στο σημείο του να μαζεύεται αρκετός κόσμος στα live μας και να τραγουδάει μαζί μας τα τραγούδια μας. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Αν κάποια στιγμή το καταφέρουμε αυτό, θα είμαστε ευτυχισμένοι.

Πόσες ζωντανές εμφανίσεις έχετε κάνει;
Έχουμε κάνει αρκετές, 20 περίπου, σε μαγαζιά όπως το Κύτταρο, το Οξυγόνο, το Rodeo, το Όνομα του Ρόδου και διάφορα άλλα.

Ποια θεωρείτε καλύτερη στιγμή σας μέχρι τώρα;
Η καλύτερη εμφάνιση και η ομορφότερη στιγμή μας σαν συγκρότημα ήταν το φετινό Schoolwave festival.

Υπάρχει κάποιο αστείο ή περίεργο περιστατικό από τα live που αξίζει να μοιραστείτε;
Το ένα περιστατικό ήταν σ’ ένα live στο σχολείο του Πάνου και του Ιάσονα, όπου ο Πάνος, προσπαθώντας να επιδείξει τις ''χορευτικές'' του ικανότητες, πέφτει κάτω μαζί με την κιθάρα, κάνοντας τα 2 υπόλοιπα μέλη και τους φίλους του να λυθούν από τα γέλια. Άλλο ένα περιστατικό ήταν στο Schoolwave, όταν μετά την συναυλία ένα κοριτσάκι στην ηλικία του Ιάσονα, προσπάθησε να περάσει από το secuirity του festival για να τον φιλήσει. Μετά απ’ αυτό οι δύο υπόλοιποι τον πειράζουμε συνέχεια.

Ποιος διάλεξε το όνομα; Γιατί Bombing The Avenue;
Το όνομα το διάλεξε ο Πάνος. Το Bombing The Avenue ήταν ένα graffiti crew που είχε στα 15 του και πίστεψε ότι ήταν το ιδανικό όνομα για το συγκρότημα.

Ποια είναι η πιο μεγάλη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει ένα νέο γκρουπ στην Ελλάδα;
Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει αξιοκρατία. Βλέπεις μπάντες της underground μουσικής σκηνής που στο εξωτερικό άνετα θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα, να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με μεγάλη δυσκολία και μπάντες που δεν αξίζουν ούτε μουσικά ούτε γενικώς σε ποιότητα, να κάνουν επιτυχίες, μόνο και μόνο επειδή έχουν άκρες και κονέ. Όπως έχει πει και ένας φίλος του συγκροτήματος, «το να παίζεις alternative στην Ελλάδα είναι σαν να παίζεις ρεμπέτικα στο Λονδίνο».

Πείτε μου από έναν καλό δίσκο που ακούσατε τελευταία.
To ''Grey Britain'' απ'τους Gallows και το "Wasting Light", ο καινούριος δίσκος των Foo Fighters.

Τι σας αρέσει πολύ να κάνετε;
Πολύ μεγάλη χαρά μας δίνει η μουσική και η στιγμή που τελειώνουμε ένα καινούριο κομμάτι. Κατά τα’ άλλα, μας αρέσει να βγαίνουμε με τους φίλους μας, να γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους, τα video games που αρέσουν πολύ στον Ιάσονα και ό,τι άλλο μπορεί να αρέσει σε ανθρώπους της ηλικίας μας...

Και τι σας ενοχλεί πιο πολύ; Τι σας εκνευρίζει;
Μας ενοχλεί και μας εκνευρίζει όλο αυτό το χάος που επικρατεί στον κόσμο. Ο Ιάσονας ίσως λόγω της ηλικίας του να μην έχει καταλάβει και πολλά, οι υπόλοιποι 2 όμως ξέρουμε πως αν κάποια στιγμή αργότερα κάνουμε μια οικογένεια θα φέρουμε τα παιδιά μας σ’ έναν κατεστραμμένο κόσμο.

Πώς σας αντιμετωπίζουν στο σχολείο τα άλλα παιδιά, οι καθηγητές;
Οι παρέες μας πάντοτε ήταν άτομα που άκουγαν την ίδια ή παρόμοια μουσική με εμάς. Στο σχολείο δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με τους καθηγητές όσων αφορά την μουσική.

Τι λένε οι γονείς σας για τις μουσικές επιλογές σας; Τους αρέσει η μουσική που φτιάχνετε;
Οι γονείς μας είναι πάντα δίπλα μας σ’ ό,τι και να κάνουμε, πράγμα πολύ σημαντικό, γιατί μας διευκολύνει. Αν γινόταν το αντίθετο θα μας κρατούσε πολύ πίσω και στην μουσική και γενικώς στην πορεία μας ως μπάντα. Είναι οι μεγαλύτεροι fan μας και τους αρέσει πολύ η μουσική που φτιάχνουμε.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας video-παιχνίδι;
Ο Πάνος και ο Δημήτρης δεν ασχολούνται πολύ με τα video games. Ο Jay τρελαίνεται με το Call Of Duty και το World of Warcraft.

Ακούτε ελληνική μουσική; Τι ελληνικό σας αρέσει;
Από παλαιότερους ροκ καλλιτέχνες Έλληνες, αρέσουν στον Δημήτρη τα Ξύλινα Σπαθιά και οι Τρύπες. Από άλλα συγκροτήματα που παίζουν σε μουσικές σκηνές τώρα, μας αρέσουν οι Νightstalker και οι Planet Of Zeus που θεωρούμε ότι είναι κορυφαίοι στο είδος τους.

Πείτε μου για το «Love you Jay»...
Το «Love you Jay», ήταν το πρώτο μας κομμάτι, το οποίο το είχαμε γράψει για πλάκα για τον Ιάσονα. Ήταν το πρώτο μας βήμα ως συγκρότημα ή, βασικά, το πρώτο μπουσούλημα. Είχαμε την ευκαιρία να το ηχογραφήσουμε για να δείξουμε τη δουλειά μας στο youtube. Δεν πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύει, γιατί τώρα πια παίζουμε τελείως διαφορετική μουσική από τότε. Έχουμε ηχογραφήσει άλλα 2 κομμάτια που είναι στο Μyspace μας, και μια απ’ αυτές τις μέρες θα τα ανεβάσουμε στο youtube. Συνολικά έχουμε 14 κομμάτια δικά μας, τα οποία κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες θα τα ηχογραφήσουμε και αν όλα πάνε καλά, θα φτιάξουμε έναν δίσκο. Τα αγαπημένα μας είναι το «Melting Elevator» και το «Weird Whisper» (βρίσκονται στο youtube σε live εκτέλεση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και στο schoolwave). "Επιτυχία" σε φίλους και γνωστούς μας έχει το «First Date» (ομώνυμο με των Blink 182, αλλά καμία σχέση). Κι αυτό μπορεί να το ακούσει κανείς στο Myspace μας και στο Youtube live από το Schoolwave. Το First Date ήταν και το πρώτο κομμάτι που ανοίξαμε το Schoolwave.

Έχετε groupies;
Δεν έχουμε. Παρότι πιστεύουμε ότι ο μικρός θα τις έχει όλες..

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Τα επόμενα σχέδια μας είναι να κάνουμε πολλά live και να ηχογραφήσουμε τον πρώτο μας δίσκο.

Δείγματα της μουσικής τους μπορεί να ακούσει κανείς εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ