Βενιζέλος στην Frankfurter Allgemeine Zeitung : Θέλουμε να συμβάλλουμε στο τέλος της κρίσης - iefimerida.gr

Βενιζέλος στην Frankfurter Allgemeine Zeitung : Θέλουμε να συμβάλλουμε στο τέλος της κρίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα άρθρο – παρέμβαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρεται στην ελληνική προεδρία της ΕΕ, την κρίση και τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί άρθρο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Με τίτλο «Είμαστε ισότιμος εταίρος» ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραθέτει τους στόχους της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, τονίζοντας ότι αυτή «συμπίπτει με ένα σημείο καμπής για την Ευρώπη», μόλις πέντε μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και εν μέσω μίας πανευρωπαϊκής συζήτησης για την πορεία και το μέλλον της Ευρώπης.

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι αυτή η εξαιρετικά σημαντική συζήτηση «αφορά το αν και πώς μπορεί να προστατευθεί το ευρωπαϊκό μοντέλο δημοκρατίας και κράτους δικαίου» και διευκρινίζει: «Αυτοί οι όροι και οι κατακτήσεις θεωρούνταν μέχρι πρότινος αυτονόητα, ωστόσο στη σκιά της οικονομικής κρίσης, του ευρωσκεπτικισμού και της διογκούμενης ξενοφοβίας τίθενται εν αμφιβόλω».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα θέλει να συμβάλει αποφασιστικά στο να δοθεί οριστικό τέλος στην κρίση, τονίζοντας ότι οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας προσανατολίζονται «στις ανάγκες και τους φόβους των ευρωπαίων πολιτών».

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης θεωρεί την ανάληψη της προεδρίας μία ευκαιρία για την Ελλάδα να υπενθυμίσει στους εταίρους της ότι είναι «θεσμικά ισότιμο κράτος-μέλος της ΕΕ». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προβαίνει στην εκτίμηση ότι «οι έξι μήνες της ελληνικής προεδρίας θα συμπέσουν με ένα σημείο καμπής στην ελληνική κρίση».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ