Box Office: Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή ο Potter - iefimerida.gr

Box Office: Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή ο Potter

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά την αναμενόμενα μεγάλη πτώση της τάξης του 60% σε σχέση με το άνοιγμα, ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου κρατήθηκαν για δεύτερο τετραήμερο στην κορυφή των ταμείων, μαζεύοντας 40,8 χιλ θεατές σε 141 αίθουσες.

Mε τα 96,3 χιλ που έκοψαν στη δεύτερη εβδομάδα προβολής τους, οι Κλήροι ξεπέρασαν τα 251 χιλ εισιτήρια στο σύνολο, φτάνοντας στην τρίτη θέση των εισπρακτικότερων ταινιών της χρονιάς, πετώντας εκτός δεκάδας τους Little Fockers των 168 χιλ, και σταματώντας μια ανάσα κάτω απ' τα 266 χιλ του The Tourist. Δεδομένου του ανοίγματος και της δυναμικής που έχει δείξει μέχρι τώρα, η αποχαιρετιστήρια περιπέτεια του μάγου - φαινόμενο, έχει τα φόντα να ξεπεράσει τα 300 χιλ μέχρι το τέλος της καριέρας της, όμως δύσκολα θα απειλήσει το σύνολο των 386 χιλ των τέταρτων Πειρατών της Καραϊβικής.

Η παραμονή του Πότερ στην κορυφή, δεν έγινε χωρίς ανταγωνισμό, αφού τα Horrible Bosses έκαναν χορταστικό άνοιγμα με 33,4 χιλ εισιτήρια από 44 οθόνες, και προφανώς οι δυο ταινίες της Village σχεδόν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον σου αυτό το ΠεΠαΣαΚύ, αφού τα περίπου 77 χιλ που μάζεψαν μαζί, ισοδυναμούν με το 77% του συνολικού ταμείου του τετραημέρου. Επιπλέον, o The Beaver για την τρίτη θέση δε χρειάστηκε παρά τα πενιχρά 6 χιλ που μάζεψε από 20 ολόκληρες αίθουσες, ενώ ακόμη πιο κάτω, οι τρίτοι Transformers ίσα που μάζεψαν λίγο πάνω από 3 χιλ, στις ίδιες ακριβώς οθόνες, για να φτάσουν το σύνολό τους λίγο κάτω απ' τις 146 χιλ και να δείξουν ότι δεν έχουν τα καύσιμα για να μπουν στη δεκάδα της χρονιάς. Μια χρονιά που συνεχίζει με υποτονικές αποδόσεις, και δεν φαίνεται να μπορεί να πιάσει περσινά καλοκαιρινά επίπεδα ούτε με την ολομέτωπη επίθεση τίτλων απ' τα αζήτητα που σου έρχεται αύριο, ούτε απ' τα Πιθήκια που θα επαναστατήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Movies for the Masses

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ