Το Ford C-Max Solar Energi είναι το πρώτο ηλιακό υβριδικό - iefimerida.gr

Το Ford C-Max Solar Energi είναι το πρώτο ηλιακό υβριδικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Ford C-Max Solar Energi Concept έχει στην οροφή του φωτοβολταϊκά της εταιρείας SunPower με ειδικό φακό ο οποίος ονομάζεται Fresnel, ενισχύει τη συλλογή ηλιακής ακτινοβολίας και αυξάνει την απόδοσή τους κατά ένα συντελεστή 8.

Η ακτινοβολία που συλλέγεται φορτίζει τις μπαταρίες κι έτσι το συγκεκριμένο C-Max είναι το πρώτο ηλιακό υβριδικό του κόσμου και μάλιστα με απόδοση ανάλογη με αυτό ενός συμβατικό plug-in όπως το C-Max Energi. Ανάλογη είναι και η αυτονομία του όταν είναι πλήρως φορτισμένο, μιας και φτάνει σχεδόν τα 1.000 χιλιόμετρα.

Για τις μέρες με συννεφιά υπάρχει πάντως και δυνατότητα φόρτισης από το δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ η Ford λέει πως στο 75% των μετακινήσεων ενός μέσου οδηγού μπορεί να γίνει με τη χρήση ηλιακής ενέργειας και μόνο. Γεγονός που οδηγεί σε μια εξοικονόμηση εκπομπών CO2 της τάξης των 4 μετρικών τόνων ετησίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ford Solar Energi ηλιακό υβριδικό C-Max
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ