Πάνω από 200.000 δήλωσαν συμμετοχή για να ταξιδεύσουν στον Αρη -Μάχη της ΝASA με τη Mars One - iefimerida.gr

Πάνω από 200.000 δήλωσαν συμμετοχή για να ταξιδεύσουν στον Αρη -Μάχη της ΝASA με τη Mars One

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του προγράμματος η ΝΑSA έδειξε δύσπιστη, ωστόσο τα think tanks της Mars One προειδοποίησαν με επιθετικό τόνο: δείτε πώς θα το κάνουμε. Ο στόχος είναι ένας: να σταλεί πληθυσμός στον πλανήτη Αρη.

Για τους μη γνωρίζοντες η Mars One είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει πλάνο να κάνει μαζική αποστολή ανθρώπων στον Αρη μέχρι το έτος 2025. Βασικό «μυαλό» της Mars One, είναι ο Ολλανδός Μπας Λάνσντορπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αμστερνταμ, περίπου 200.000 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και από αυτούς επιλέχθηκαν τελικά 1.058 υποψήφιοι που θα συνεχίσουν στο επόμενο στάδιο.

Ο Μπας Λάνσντορπ, ιδρυτής του ολλανδικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mars One, δήλωσε ότι στη διαδικασία επιλογής «ξεχώρισαν αυτοί που νιώθουν σωματικά και ψυχολογικά έτοιμοι να γίνουν πρεσβευτές της ανθρωπότητας στον Άρη, από αυτούς που προφανώς δεν παίρνουν την αποστολή τόσο σοβαρά».Πρόσθεσε μάλιστα ότι ορισμένοι υποψήφιοι εμφανίζονταν γυμνοί στα βίντεο με τα οποία υπέβαλαν συμμετοχή.

Από την μεριά της η NASA εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό το εγχείρημα. Καίτοι και η ίδια έχει σκοπό να κάνει κάτι αντίστοιχο, αλλά όχι πριν από το 2030, δεν διαβλέπει αυτό να μπορεί να το κάνει η Mars One νωρίτερα.

Η βασική ένσταση της NASA είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση δεν θα καταφέρει να βρει χρηματοδοτική βοήθεια για να αναπτύξει το πρόγραμμά της. Η οργάνωση δεν αποκαλύπτει τις εκτιμήσεις της για το κόστος, σύμφωνα όμως με υπολογισμούς της NASA μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη είναι απίθανο να κόστιζε κάτω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άλλοι, πάλι, αμφισβητούν τις τεχνικές ικανότητες της Mars One ή προειδοποιούν για επιπτώσεις στην υγεία των αστροναυτών από την κοσμική ακτινοβολία και την πολύμηνη απομόνωση.Η απάντηση της Mars One σε όλες αυτές τις αιτιάσεις είναι ότι σκοπεύουν να αντλήσουν επαρκή κονδύλια από δωρεές, καθώς και από ένα ριάλιτι σόου που θα ακολουθεί τους αστροναύτες.

Η εκτόξευση μιας πιλοτικής, μη επανδρωμένης αποστολής προγραμματίζεται για το 2018. Από το 2023, οι πρώτοι άνθρωποι στον Άρη θα καταφθάνουν ανά τετράδες για να περάσουν εκεί την υπόλοιπη ζωή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mars One αποστολή στον Αρη δοκιμές NASA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ