Ποιοι επαγγελματίες εξαιρούνται από τη χρήση ταμειακών μηχανών [λίστα] - iefimerida.gr

Ποιοι επαγγελματίες εξαιρούνται από τη χρήση ταμειακών μηχανών [λίστα]

Ποιοι επαγγελματίες εξαιρούνται από τη χρήση ταμειακών μηχανών
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Δεκάδες είναι οι επιτηδευματίες που απαλλάσσονται εφεξής από τη χρήση ταμειακών μηχανών για την έκδοση αποδείξεων, γεγονός που από τη μια απλοποιεί τις φορολογικές διαδικασίες αλλά από την άλλη θέτει μια ακόμα δοκιμασία στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, στη προσπάθεια τους να εντοπίσουν τις εστίες φοροδιαφυγής.

Με βάση την Απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Γ. Μαυραγάνης, εξαιρούνται από τη χρήση ταμειακών μηχανών, οι εξής επαγγελματίες:

Τα πράγματα περιπλέκονται για εκείνους που εξαιρούνται για τη μια επαγγελματική δραστηριότητα αλλά διατηρούν μόνιμη επαγγελματική εγκατάσταση (κατάστημα), από την οποία πωλούν λιανικώς αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες στο κοινό (π.χ. ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, που πωλούν ηλεκτρολογικά ή υδραυλικά είδη) ή από την επαγγελματική τους εγκατάσταση ασκούν παράλληλα και άλλη δραστηριότητα για την οποία υπάρχει υποχρέωση χρησιμοποίησης φορολογικής ταμειακής μηχανής (π.χ. ράπτης ή ράπτρια που πωλεί και έτοιμα ενδύματα ή εσώρουχα κ.λπ.). Σε αυτή τη περίπτωση, οι εν λόγω επαγγελματίες υποχρεούνται να εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, τουλάχιστον για τη δραστηριότητά τους αυτή, με τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ