Όταν ο Ουίλιαμ θα παντρευτεί την Κέιτ - iefimerida.gr

Όταν ο Ουίλιαμ θα παντρευτεί την Κέιτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να μην είναι ο πρώτος βασιλικός γάμος στην ψηφιακή εποχή, αλλά θα είναι σίγουρα ο πιο ολοκληρωμένος γάμος του πολλά υποσχόμενου μελλοντικού βασιλιά της Βρετανίας. Έτσι, όταν ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ παντρευτεί την Κέιτ Μίντλετον στις 29 του Απρίλη, το γεγονός θα μεταδοθεί, αναπαραχθεί, σχολιαστεί, προβληθεί πολλάκις από μια σειρά ψηφιακών, τηλεοπτικών και άλλων μέσων.

Μια σειρά από πρωτιές

Είναι γεγονός ότι ο συγκεκριμένος γάμος θα είναι ο πρώτος που θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου. Θα είναι ο πρώτος που θα εφαρμοστεί στις εφαρμογές των κινητών συσκευών. Θα είναι, επίσης, ο πρώτος του οποίου το σάουντρακ θα ανέβει στα I-tunes μέσα σε λίγες ώρες μετά τη γαμήλια τελετή. Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα για το πώς προετοιμάζονται όλα τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα να υποδεχτούν ένα τέτοιο γεγονός, στα οποία δεν θα λείπει το Twitter ή το Facebook. Αλλά και οι κολοσσοί-τηλεοπτικοί σταθμοί σαν το BBC, ή το καλωδιακό TLC θα σημάνουν συναγερμό εκείνη την ημέρα. Και αυτό όχι μόνο επειδή η 29η Απριλίου έχει κηρυχθεί από την κυβέρνηση εθνική γιορτή.

Ανάγκη για χαρά

Γιατί υπάρχει τόση μεγάλη ανάγκη να μετατραπεί ένα παραδοσιακό γεγονός της ένωσης δύο νέων ανθρώπων σε ένα διεθνές ψηφιακό πανηγύρι; «Αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε νέο ζευγάρι. Και μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, τις καταστροφές στην Ιαπωνία, τις αναταραχές στη Μέση Ανατολή και άλλες δυσάρεστες ειδήσεις, τα ΜΜΕ θέλουν ένα ευχάριστο νέο για ανάπαυλα. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα καλωσορίσει ένα γεγονός που συνδυάζει το ρομάντζο με τη χαρά», λέει ο Μαρκ Λουκασίεβιτς, αντιπρόεδρος των ειδικών και ψηφιακών μέσων του NBC. Αλλά και οι εφημερίδες –ψηφιακές και έντυπες- προετοιμάζονται δίνοντας χώρο στο γεγονός. Συγκεκριμένα, η «The Washington Post» αλλά και η ψηφιακή «The Huffington Post» έφτιαξαν ειδική κατηγορία για το γάμο, λέγοντας ότι «μερικές ειδήσεις είναι τόσο μεγάλες που χρειάζονται τη δική τους σελίδα».

Τηλεοπτικά διαφημιστικά οφέλη

Η τηλεόραση θα παίξει και αυτή το ρόλο της στο γεγονός. Μπορεί τα νέα μέσα να κρατούν την πρωτοκαθεδρία στην προετοιμασία και στη προβολή του λαμπερού γεγονότος, εντούτοις η παραδοσιακή τηλεόραση θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Το κανάλι ITV, ο μεγαλύτερος εμπορικός τηλεοπτικός σταθμός της Βρετανίας, για παράδειγμα, θα ξεκινήσει την προβολή του γάμου από τις 6 τα χαράματα, μέχρι τις 4 μ.μ., λέει η Κριστίνα Νικολότι Σκουίρς, παραγωγός του συγκεκριμένου προγράμματος. «Η ελπίδα που συντηρούμε είναι ότι ο κόσμος εκείνη την ημέρα θα ανοίξει από το πρωί την τηλεόρασή του και θα την αφήσει ανοιχτή όλη την ημέρα». Άλλωστε, παρόλη την κάλυψη, μόνον 4-5 δημοσιογράφοι θα έχουν πρόσβαση στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ που θα γίνει ο γάμος, λέει η Βικτόρια Ρίμπανς, εκπρόσωπος του Αββαείου. To BBC, το ITN πάροχος που συνεργάζεται με το ITV, το SKY και ένα καλωδιακό κανάλι θα προβάλουν όλη τη γαμήλια τελετή. Πριν και μετά, οι ευφάνταστοι ρεπόρτερ θα ξεχυθούν στους δρόμους για να μιλήσουν με περαστικούς που είχαν την τύχη κάποτε να κάτσουν δίπλα στο ζευγάρι πίνοντας καφέ στα Στάρμπακς ή ανήκαν στους τυχερούς που είχαν συμμαθήτρια την Κέιτ Μίντλετον σε όλες τις φάσεις της εκπαίδευσής της. Όλα τα κανάλια θα ήταν ευχαριστημένα εάν έπιαναν θεαματικότητα των 100 εκατ. τηλεθεατών, από τη στιγμή που μπορεί για την Ευρώπη, την Αμερική, άντε και την Αυστραλία να είναι σημαντικό γεγονός, αλλά πόσο ενδιαφέρει τον μέσο Κινέζο, Βραζιλιάνο ή Ρώσο ένας βρετανικός βασιλικός γάμος; Τα οφέλη της διαφημιστικής πίτας θα είναι πάρα ταύτα περιορισμένα διότι το BBC έχει απαγορεύσει τις διαφημίσεις, ενώ το ITV θα προβάλει την τελετή χωρίς διακοπή για διαφημίσεις.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον μπορεί να ελπίζει

Ακόμα και για τους πιο προβεβλημένους ανθρώπους του πλανήτη, κάποιες στιγμές έρχεται η ώρα που θα πουν «αρκετά». Αυτό συνέβη όταν ζήτησε το Sky να κάνει 3D το θέμα του γάμου. Παρόλο που δοκίμασε τα πάντα για να πείσει τη βασιλική οικογένεια εκείνη στάθηκε ανένδοτη στην 3-D κάλυψη.

Αυτό βέβαια, εάν το καλοσκεφτούμε, αφήνει και κάτι που δεν έχει γίνει για τον Πρίγκιπα Χάρι, εάν και όταν αποφασίσει να παντρευτεί. Ίσως τότε αναζητήσουν τον Ντέιβιντ Κάμερον, σκηνοθέτη του «Avatar», για να κάνουν το γάμο 3D ταινία, λέμε εμείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ