Μία μαριονέτα κατηγορείται για τρομοκρατία στην Αίγυπτο -«Υποπτος» ένας κάκτος - iefimerida.gr

Μία μαριονέτα κατηγορείται για τρομοκρατία στην Αίγυπτο -«Υποπτος» ένας κάκτος

Μία μαριονέτα κατηγορείται για τρομοκρατία στην Αίγυπτο -«Υποπτος» ένας κάκτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε οι μαριονέτες δεν είναι υπεράνω υποψίας στην Αίγυπτο. Τουλάχιστον όχι η «Aμπλα Φαχίτα», η οποία κατηγορείται για τρομοκρατία, εξαιτίας της συμμετοχής της σε ένα διαφημιστικό με έναν «ύποπτο» κάκτο.

Η συγκεκριμένη μαριονέτα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αίγυπτο, με συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Η τελευταία της ήταν η συμμετοχή της σε ένα διαφημιστικό της Vodafone, στο οποίο η «Αμπλα Φαχίτα»- μία κουτσομπόλα χήρα σύμφωνα με τους δημιουργούς της- προσπαθεί να επανενεργοποιήσει την κάρτα SIM του πεθαμένου συζύγου της.

Κάποιος δεν είδε με καλό μάτι τους διαλόγους, αλλά και το σκηνικό. Ενας σχετικά άγνωστος ακτιβιστής, ο Αχμέντ Σπάιντερ, όπως είναι το ψευδώνυμό του, έκανε μήνυση στην μαριονέτα, ισχυριζόμενος πως μετέφερε κωδικοποιημένα μηνύματα και «υπόγειες» απειλές για βομβιστικές επιθέσεις στο διαφημιστικό σποτ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, η παρουσία ενός κάκτου- στολισμένου σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο- στο σκηνικό είναι από μόνο του απειλή για βία, καθώς τα στολίδια συμβολίζουν βόμβες!

Η μήνυση αυτού του ιδιόρρυθμου ακτιβιστή προωθήθηκε στους εισαγγελείς τρομοκρατίας, οι οποίοι κάλεσαν τους εκπροσώπους της εταιρείας σε εξηγήσεις! Σε e-mail που έστειλαν στο Αssociated Press χαρακτήρισαν την ερμηνεία του Σπάιντερ για τη διαφήμιση ως «απλή φαντασία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ