Οι αιματοβαμμένες αρένες θανάτου του Βόλου – Ποντάρουν έως 3.000 ευρώ σε κυνομαχίες - iefimerida.gr

Οι αιματοβαμμένες αρένες θανάτου του Βόλου – Ποντάρουν έως 3.000 ευρώ σε κυνομαχίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πάντα γίνονταν και πάντα θα γίνονται κυνομαχίες», ομολογούν άνθρωποι της πιάτσας στο Βόλο, προκαλώντας τα φιλοζωικά αισθήματα των πολιτών που γνωρίζουν ή πληροφορούνται για πρώτη φορά σχετικά με τις αιματοβαμμένες αρένες που έχουν στηθεί σε διάφορες ερημικές περιοχές του Βόλου, όπου ασυνείδητοι στοιχηματατζήδες ποντάρουν από μερικές δεκάδες μέχρι χιλιάδες ευρώ στις ζωές τετράποδων μαχητών.

Το θέμα - των παράνομων κυκλωμάτων κυνομαχιών από ντόπιους και αλλοδαπούς νεαρούς - το ανέδειξε ο έγκυρος φιλοζωικός ιστότοπος adespoto.gr.

Σύμφωνα με την ανάρτηση:

Σε Αλυκές, Άνω Βόλο, Σαρακηνό και κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις ακόμη και στη Ν. Ιωνία, φαίνεται ότι στήνονται αυτοσχέδιες αρένες θανάτου, από άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας, έως 25 ετών, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, οι οποίοι γεμίζουν τις τσέπες τους με παράνομες κυνομαχίες.

Ποσά που μπορούν να αγγίζουν έως και τις 3.000 ευρώ παίζονται στις κυνομαχίες, όπου πρωταγωνιστές εμφανίζονται σκύλοι ράτσας πιτ- μπουλ.

Σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς έξω από τις πόρτες των φιλοζωικών εταιρειών «μακελεμένα» για να τους προσφερθεί βοήθεια.

Το φαινόμενο που αποτελεί ουσιαστικά κακοποίηση ζώων και διώκεται ποινικά έχει καταγγελθεί και στην Αστυνομία, η οποία πέφτει πάνω σε «στόματα» ερμητικά κλειστά.

Για να αναγνώσετε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης, μεταφερθείτε στη σελίδα του adespoto.gr. πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ