Ανοιχτές οι εφορίες σήμερα και αύριο για έκτακτες συναλλαγές-Ποιες περιπτώσεις αφορούν - iefimerida.gr

Ανοιχτές οι εφορίες σήμερα και αύριο για έκτακτες συναλλαγές-Ποιες περιπτώσεις αφορούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτές θα είναι τελικά σήμερα και αύριο, 2 και 3 Ιανουαρίου οι εφορίες όλης της χώρας, παρά το γεγονός ότι η αρχική απόφαση ήταν να παραμείνουν κλειστές, προκειμένου οι πολίτες να τακτοποιήσουν έκτακτες συναλλαγές.Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης οι έκτακτες συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται αφορούν:

α) τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του
β) την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,
γ) την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,
δ) τη κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι εφορίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους. Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ