CINETROLL: Η πρωτοτυπία δεν πουλάει. «Συνέχειες» οι 7 από τις 10 μεγαλύτερες επιτυχίες του 2013 - iefimerida.gr

CINETROLL: Η πρωτοτυπία δεν πουλάει. «Συνέχειες» οι 7 από τις 10 μεγαλύτερες επιτυχίες του 2013

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και κάτσε εσύ αγάπη μου να κραυγάζεις για το ποια ταινία βραβεύτηκε με Χρυσή Κληματσίδα στο φεστιβάλ της Σρι Λάνκα. Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος μετράει τα λεφτά από τις πιο δημοφιλείς ταινίες της χρονιάς σε όλο τον κόσμο.

Ναι η αλήθεια πως τα πράγματα είναι κομματάκι απογοήτευση στη λίστα με τις ταινίες που συγκέντρωσαν πάνω τους τα βλέμματα και τα χρήματα του κινηματογραφικού κοινού στον πλανήτη. Το σιγουράκι ενός σίκουελ, «έσκισε» κατακτώντας τις 7 στις 10 θέσεις όλης της δεκάδας. Με φυσικό επακόλουθο τα μεγάλα χολιγουντιανά στούντιο να συνεχίζουν να ποντάρουν στην πεπατημένη, ειδικά όταν πρόκειται για ταινίες – επενδύσεις πολλών εκ. δολαρίων. Μοναδική ευχάριστη έκπληξη, η παρουσία του πανάκριβου, θεαματικού, και τολμηρού σαν «ενήλικο» εγχείρημα, «Gravity». Σε μια δεκάδα που δυστυχώς αποδεικνύει αυτό που οι λογιστές ξέρουν καλύτερα, ότι δηλαδή η κινηματογραφική μηχανή της βιομηχανίας, για βενζίνη υπολογίζει την πιτσιρικαρία. Τα νεανικότερα των νεανικών κοινών. Όσοι βρισκόμαστε από 30 και πάνω, είμαστε κάτι σαν τους εξόριστους κλοσάρ των multiplex και ας λένε ότι μαλακίες θέλουν οι μεγαλοεταιρείες που τα διαχειρίζονται πως πουλάνε σινεμά και πολιτισμό. Το μονοπώλιο του ποπ κορν είναι ο στόχος τους και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με αυτό αν απλά ήταν και οι ίδιοι λίγο πιο ειλικρινείς. Πιο αναλυτικά και σε αντίστροφη μέτρηση, αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο εμπορικές ταινίες σε παγκόσμιες εισπράξεις, μέσα στο 2013:

10. ΤΗΕ CROODS: 587,2 εκ. δολάρια

9. ΧΟΜΠΙΤ, Η ΕΡΗΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΦΙΣΤΗ: 619,8 εκ. δολάρια***

8. THOR 2, ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: 629,4 εκ. δολάρια

7. GRAVITY: 653,3 εκ. δολάρια

6. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ: 662,8 εκ. δολάρια

5. ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: 743,6 εκ. δολάρια

4. FAST & FURIOUS 6: 788,7 εκ. δολάρια

3. THE ΗUNGER GAMES, ΦΩΤΙΑ: 795 εκ. δολάρια***

2. ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2: 918,7 εκ. δολάρια

1. ΙRON MAN 3: 1.215,4 εκ. δολάρια

***Ταινίες που συνεχίζεται η προβολή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες με πιθανή μεταβολή της τελικής κατάταξης τους στη λίστα.

**ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκηση.

CINETROLL: Η πρωτοτυπία δεν πουλάει. «Συνέχειες» οι 7 από τις 10 μεγαλύτερες επιτυχίες του 2013 | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ