Ολλανδικός αέρας στις ΗΠΑ: Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ στο Κολοράντο για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας [εικόνα] - iefimerida.gr

Ολλανδικός αέρας στις ΗΠΑ: Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ στο Κολοράντο για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρελό πάρτυ στήθηκε στο Ντένβερ, την πανεπιστημιούπολη του Μπόλντερ, το Άσπεν και άλλες πόλεις της πολιτείας του Κολοράντο με αφορμή τη νομιμοποίηση της πώλησης μαριχουάνας και το άνοιγμα των πρώτων νόμιμων coffee - shop. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συνδυάσουν τους εορτασμούς για το νέο έτος με το άνοιγμα των νέων καταστημάτων που βάσει νόμου (ψηφίστηκε τον Νοέμβριο) θα μπορούν πλέον να πωλούν έως και 28 γραμμάρια κάνναβης στους πελάτες τους «για ψυχαγωγικούς σκοπούς».

Μέχρι σήμερα η πώληση κάνναβης στο Κολοράντο - όπως και σε άλλες 20 Πολιτείας των ΗΠΑ- επιτρεπόταν μόνο για ιατρικούς σκοπούς και μόνο με συνταγή γιατρού.

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο κάνναβης, διοργάνωσαν ένα μεγάλο πάρτυ στο Ντένβερ για να γιορτάσουν την «ιστορική μέρα». Δεκάδες ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στο Casselman's Bar και κάπνισαν δημοσίως μαριχουάνα. Μολονότι ο νόμος επιτρέπει την πώληση, αλλά όχι και τη δημόσια χρήση του ναρκωτικού, κανείς δεν έδειξε πάντως να ανησυχεί για μία πιθανή «έφοδο» της αστυνομίας.

Ολλανδικός αέρας στις ΗΠΑ: Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ στο Κολοράντο για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Τα καταστήματα που έχουν λάβει τη σχετική άδεια στο Κολοράντο, άνοιξαν τις πύλες τους στις 17.00 ώρα Ελλάδος. Οι πελάτες μπορούν να αγοράζουν ελεύθερα μαριχουάνα, υπό την προϋπόθεση ότι είναι άνω των 21 ετών.

Πράσινο φως για την πώληση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς δόθηκε και από τις αρχές της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των coffe - shop.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ