Το πρώτο βήμα κάνει σήμερα το τριφύλλι - iefimerida.gr

Το πρώτο βήμα κάνει σήμερα το τριφύλλι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα την Οντένσε στις 21:00, στην Δανία με σκοπό να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Οι πράσινοι έχουν ανέβει στην Δανία με αρκετές ελλείψεις, αλλά δείχνουν αισιόδοξοι για το πρώτο ευρωπαϊκό «διπλό» της χρονιάς.

Η Οντένσε, η οποία δεν τρομάζει τον σοβαρό ευρωπαίο Παναθηναϊκό, έχει ήδη δυο επίσημα ματς στα πόδια της, μιας και έχει ξεκινήσει ήδη το πρωτάθλημα στην Δανία. Ο Παναθηναϊκός, όμως αναμένεται να καλύψει αυτό το «χάντικαπ», με την ευρωπαϊκή του εμπειρία, όπως δήλωσε και ο προπονητής του τριφυλλιού στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί σήμερα για το διπλό και όχι για την ισοπαλία, για να μπορέσει να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα πλει οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «καθηγητής» Ζεσουάλντο Φερέιρα, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του τριφυλλιού με το αγαπημένο του 4-3-3. Η πρώτη σκέψη της ομάδας θα είναι να μην δεχθεί κάποιο γκολ και η ενδεκάδα που πρόκειται να κάνει ευρωπαϊκή πρεμιέρα θα είναι ο Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, οι Σπυρόπουλος και Βύντρα θα είναι στα άκρα της άμυνας με τους Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι τρείς του κέντρου αναμένεται να είναι ο Σιμάο σαν αμυντικό χαφ μπροστά από τους αμυντικούς και οι Νίνης και Κατσουράνης θα είναι οι δυο δημιουργικοί εσωτερικοί μέσοι. Στα άκρα της επίθεσης θα είναι οι Λέτο από αριστερά και Μαρίνος από τα δεξιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Πετρόπουλος.

Θέση βασικού διεκδικεί επίσης και ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο «τυπάρας» αναμένεται να πάρει είτε την θέση του Νίνη ή την θέση του Σιμάο σε περίπτωση που ο Ζεσουάλντο Φερέιρα θελήσει να κατεβάσει ένα πιο επιθετικό σχήμα. Αν μπεί μέσα ο Καραγκούνης, αυτή θα είναι η εκατοστή συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά ματς του τριφυλλιού.

Από την πλευρά των Δανών, ο τεχνικός τους, Χένρικ Κλάουσεν, πολύ δύσκολα θα αφήσει το 4-4-2 με ρόμβο στα χαφ, σύστημα το οποίο εμπιστεύεται απόλυτα. Ο Βέσελς, θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, την στιγμή που οι Ρούουντ, Α.Κρίστενσεν, Ρεγκίνιουσον, και Σόρενσεν, θα αποτελούν την βασική αμυντική τετράδα. Οι Μεντί, Αντρέασεν, Κάντρι, Γιόχανσον, θα είναι τα χαφ και οι Γένσεν και Ουτάκα θα είναι το επιθετικό δίδυμο.

Μετά τις υπογραφές στο τριφύλλι ήρθε και ο καιρός για αναχωρήσεις. Ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ έχει προτάσεις από Νυρεμβέργη και Βόλφσμπουργκ και αναμένεται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν για τους πράσινους. Πιθανοί αντικαταστάτες του, πρόκειται να είναι είτε ο Ντουγκλάο της Καβάλας ή ο Βασίλης Μόρας που έμεινε ελεύθερος από την Τζένοα. Ο Νταμίεν Πλεσί έχει επίσης προτάσεις από αγγλικού συλλόγους και αναμένεται να αποτελέσει και αυτός παρελθόν από το τριφύλλι , όπως και ο Γιούρκας Σειταρίδης ο οποίος μπορεί να μην έχει κάποια πρόταση στα χέρια του, αλλά σίγουρα οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θέλουν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ