Τέλος εποχής για τον κορυφαίο μεγαλοεπενδυτή Τζώρτζ Σόρος - iefimerida.gr

Τέλος εποχής για τον κορυφαίο μεγαλοεπενδυτή Τζώρτζ Σόρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο άνθρωπος που έκανε την Τράπεζα της Αγγλίας να χρεωκοπήσει, ο περιβόητος Τζώρτζ Σώρος, αποφάσισε να κατεβάσει τα ρολά της εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων που διατηρούσε επί δεκαετίες.Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής θα παραδώσει πίσω ένα δισεκατομμύριο δολλάρια στους πελάτες του, στους οποίους και δήλωσε ότι θα σταματήσει πια να διαχειρίζεται χρήματα για εξωτερικούς επενδυτές.

Ο Soros έγινε διάσημος κερδίζοντας εκατομμύρια κατόπιν στοιχήματος που έβαλε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναγκαστεί να απαξιώσει την στερλίνα κατα τη διάρκεια της λεγόμενης «Μαύρης Τετάρτης» το 1992, όπου και υπήρξε νομισματική κρίση στην Αγγλία. Πιο πρόσφατα ασχολήθηκε με την φιλανθρωπία και τον ακτιβισμό προωθώντας την δημοκρατία αλλά και την μάχη κατά των ναρκωτικών ανά την υφήλιο.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς που αποφάσισαν να επενδύσουν τα κεφάλαια τους στην εταιρία μας τα τελευταία 40 χρόνια» δήλωσαν χαρακτηριστικά οι δυο γιοί του και πρόσθεσαν ότι αναγκάστηκαν να κλείσουν την Soros Fund Management LLC εξαιτίας των νέων νομικών κανονισμών που θα ανάγκαζαν την εταιρία να συμβιβαστεί με την αυστηρότατη Επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Soros Fund Management ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο την μεταφορά της σε ένα οικογενειακό γραφείο, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε πριν 11 χρόνια.Ο Σόρος αυτήν τη στιγμή έχει υπό τον έλεγχο του πάνω από 24,5 δισεκατομμύρια για τον ίδιο, την οικογένεια και τα ιδρύματα του.

«Οι αγορές βρίσκονται συνεχώς σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας και συνεχόμενης ροής και τα χρήματα κερδίζονται με το να παραβλέπεις το φανερό και να ποντάρεις στο απροσδόκητο» είχε δηλώσει ο αποσυρθείς πια από την ενεργό δράση, διάσημος επενδυτής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ