Σε κατάσταση συναγερμού όλη η Ρωσία μετά τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας -Ποιοι κρύβονται πίσω από τις εκρήξεις - iefimerida.gr

Σε κατάσταση συναγερμού όλη η Ρωσία μετά τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας -Ποιοι κρύβονται πίσω από τις εκρήξεις

Σε κατάσταση συναγερμού όλη η Ρωσία μετά τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας -Ποιοι κρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί η Ρωσία, έπειτα από σχετική εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ μέσα σε ένα 24ωρο. Από τις εκρήξεις στο σιδηροδρομικό σταθμό και σε τρόλεϊ έχασαν τη ζωή τους 31 άτομα και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Μετά από τις επιθέσεις που σκόρπισαν τον τρόμο στους κατοίκους του Βόλγκογκραντ, στην πόλη περιπολούν άνδρες των μυστικών υπηρεσιών και συνεργεία με εκπαιδευμένα σκυλιά, αλλά τα μέτρα είναι αυξημένα σε όλη τη χώρα. Η έξαρση των τρομοκρατικών χτυπημάτων εγείρει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία με δεδομένο πως σε 40 ημέρες ξεκινούν στο Σότσι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες.

Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε από «μαύρη χήρα», όπως ονομάζονται οι σύζυγοι Τσετσένων ανταρτών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο με τη Ρωσία και επιχειρούν να συνεχίσουν το έργο τους. Οι πρώτες ενδείξεις για την επίθεση στο τρόλεϊ κάνουν λόγο για άνδρα καμικάζι.

Αυτό που ανησυχεί ακόμη περισσότερο τις αρχές είναι πως καταλήγουν ότι εγκέφαλος της πρώτης επίθεσης δεν ήταν κάποιος Μουσουλμάνος τρομοκράτης, αλλά ο Ρώσος σλαβικής καταγωγής και ισλαμιστής, Πάβελ Πιτσόνκιν, ο οποίος στρατολογήθηκε από ισλαμιστική οργάνωση. Πρόκειται για καινούργιο και ανησυχητικό φαινόμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ