Αυτός είναι ο Γερμανός πρέσβης: Αγαπά να πηγαίνει με το τρόλεϊ στον Πειραιά, λατρεύει την τζαζ, του αρέσει να πίνει μπύρες στο Χαλάνδρι

Υπερδραστήριος, άκρως επικοινωνιακός, βλέπει τους πάντες από βουλευτές και επιχειρηματίες μέχρι δημοσιογράφος και επιμένει να κρατά ισορροπίες αλλά και να περνά μηνύματα ως πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου. Ο Βόλφγκανκ Ντολτ που τον Απρίλιο του 2012 ανέλαβε την γερμανική πρεσβεία στη χώρα μας, το πρωί βρέθηκε στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας μετά την επίθεση στην κατοικία του στο Χαλάνδρι.

«Αυτό που μου αρέσει στην τζαζ είναι το απρόβλεπτό της, δεν ξέρεις τι ακολουθεί. Μου αρέσουν η ατμόσφαιρα ενός τζαζ κλαμπ και η μπίρα που πάει με αυτό. Δεν έχει αναλυθεί επιστημονικά αλλά υπάρχει μια συμβίωση μεταξύ μπίρας και τζαζ». Ηδη από τότε είχε κάνει την πρώτη του βόλτα με το τρόλεϋ στον Πειραιά αφού και στη Γερμανία του άρεσε να κυκλοφορεί με δημόσια μέσα μεταφοράς, ενώ χαλαρώνει πίνοντας μπύρες στο Χαλάνδρι. Μια «ανεμελιά» που μετά την επίθεση με 50 σφαίρες στην κατοικία του φαντάζει πια μακρινή. Σε μια εκτενή συνέντευξη που έδωσε λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αποκάλυπτε στην Αριστοτελία Πελώνη πως λατρεύει την τζαζ και ανυπομονεί να ανακαλύψει τα τζαζ club της Αθήνας, όπως και για το Φεστιβάλ Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ