Βολές Ερντογάν κατά δικαστών: Συνεργάζονται με εγκληματικές οργανώσεις κατά αθώων - iefimerida.gr

Βολές Ερντογάν κατά δικαστών: Συνεργάζονται με εγκληματικές οργανώσεις κατά αθώων

Βολές Ερντογάν κατά δικαστών: Συνεργάζονται με εγκληματικές οργανώσεις κατά αθώω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ο αναβρασμός της κοινής γνώμης κορυφώνεται, με διαδηλώσεις που απαιτούν παραίτηση της κυβέρνησης εξαιτίας του σκανδάλου διαφθοράς, ο Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε πάλι με τους δικαστές. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας τους κατήγγειλε για συνεργασία με εγκληματικές οργανώσεις για να κατηγορήσουν αθώους.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στην πόλη Μανίσα ο Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε για μία ακόμη φορά κατά των δικαστών, από τους οποίους ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης που έχει εξελιχθεί ως ένα από τα σοβαρότερα σκάνδαλα της χώρας.

«Ορισμένοι δικαστές, δυστυχώς, ενεργούν σε συντονισμό με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις και σε συνεργασία με ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα», κατήγγειλε ο Ερντογάν, ζητώντας παράλληλα ενότητα και αλληλεγγύη.

«Ορισμένα κινήματα, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί ή πολιτικοί κύκλοι ενορχήστρωσαν από την Τουρκία αυτή τη γεμάτη μίσος συνωμοσία», πρόσθεσε μιλώντας σ' αυτή την πολιτική συγκέντρωση που οργανώθηκε από το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης και πάλι μια «συμμορία στο εσωτερικό του κράτους», η οποία- σύμφωνα με τα λεγόμενά του- βρίσκεται πίσω από την έρευνα που υποχρέωσε τρεις υπουργούς του να παραιτηθούν.

Ο πρωθυπουργός στοχοθετεί, χωρίς να την κατονομάζει, την οργάνωση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος, αφού υπήρξε για καιρό σύμμαχός του, άρχισε πόλεμο εναντίον της κυβέρνησής του για να καταγγείλει ένα σχέδιο για την κατάργηση ιδιωτικών σχολείων.

«Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν στόχο το AKP, αλλά την Τουρκία», επέμεινε ο Ερντογάν, «δεν μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι η Τουρκία αναπτύσσεται».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ