Σάλος στην Ιταλία με αφίσα του Μπράντ Πιτ: Την απέσυραν γιατί τη θεώρησαν ρατσιστική [εικόνα] - iefimerida.gr

Σάλος στην Ιταλία με αφίσα του Μπράντ Πιτ: Την απέσυραν γιατί τη θεώρησαν ρατσιστική [εικόνα]

Σάλος στην Ιταλία με αφίσα του Μπράντ Πιτ: Την απέσυραν γιατί τη θεώρησαν ρατσισ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» του εξαιρετικού σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και ήδη προβάλλεται ως το απόλυτο φαβορί για πολλά Οσκαρ, ωστόσο,στην Ιταλία η προώθηση της ταινιάς προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο λόγος είναι πως σε μια από τις αφίσες της ταινίας απεικονίζεται σε... τεράστιες διαστάσεις το πρόσωπο του Μπραντ Πιτ (ο οποίος παίζει έναν πολύ μικρό ρόλο) και σε αντιστρόφως ανάλογες διαστάσεις ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ο Αφροαμερικανός ηθοποιός Τσιουέτελ Ετζιόφορ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα η εταιρεία προώθησης της ταινίας να αναγκαστεί να αποσύρει τις αφίσες.

Για την ιστορία η ταινία πραγματεύεται με τρόπο εξαιρετικό την πραγματική οδύσσεια του Σόλομον Νόρθαπ, ενός αφροαμερικανού που είχε γεννηθεί ελεύθερος (το 1808), αλλά έπεσε θύμα απαγωγής και βρέθηκε να εργάζεται για δώδεκα χρόνια ως σκλάβος σε μια φυτεία.

Σημειωτέον ότι και η έτερη αφίσα που προωθεί την ταινία έχει σε αντίστοιχες διαστάσεις τον έτερο σούπερ σταρ της ταινίας, Μάικλ Φασμπέντερ.

Μπορεί το σκεπτικό της εταιρείας να ήταν να προωθήσουν τα διάσημα πρόσωπα που συμμετέχουν στην ταινία και όχι τον εξαιρετικό Ετζιόφορ, ωστόσο, αντιρατσιστικές οργανώσεις είχαν διαφορετική άποψη δεδομένου και του θέματος το οποίο πραγματεύεται το φιλμ.

Αυτή είναι η επίμαχη αφίσα:

Σάλος στην Ιταλία με αφίσα του Μπράντ Πιτ: Την απέσυραν γιατί τη θεώρησαν ρατσιστική [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ