H Μ. Βρετανία αναγνώρισε την κυβέρνηση των εξεγερμένων της Λιβύης - iefimerida.gr

H Μ. Βρετανία αναγνώρισε την κυβέρνηση των εξεγερμένων της Λιβύης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βρετανία απελαύνει από τη χώρα όλους τους διπλωμάτες της Λιβυκής πρεσβείας, ανακοίνωσε σήμερα το Φόρεϊν Όφις, ενώ σε συνέντευξη τύπου, ο υπουργός κ. Ουίλιαμ Χέιγκ (φωτογραφία) δήλωσε ότι η χώρα αναγνωρίζει ως μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των εξεγερμένων.

Αυτήν την ώρα, ο κ. Χέιγκ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αρνήθηκε ότι υπάρχει κανάλι επικοινωνίας με τον Καντάφι για την ασφαλή διαφυγή του, ενώ διαβεβαίωσε τους εξεγερμένους ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να φύγει ο Καντάφι από την εξουσία.

Νωρίτερα το πρωί, εκπρόσωπος του δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο λίβυος επιτετραμμένος εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας και ενημερώθηκε ότι εκείνος και οι εναπομείναντες λίβυοι διπλωμάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο απελαύνονται»,

Σε δημοσιεύματα σε εγχώρια ΜΜΕ διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι ο λόγος που οι βρετανικές αρχές προχωρούν στην απέλαση είναι να αντικατασταθούν οι διπλωμάτες που είχε τοποθετήσει το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι με νέους που θα αποστείλει το Συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ