Γέφυρα αλληλεγγύης και βοήθειας από την Αυστρία προς την Ελλάδα, με φάρμακα και ιατρικές προμήθειες - iefimerida.gr

Γέφυρα αλληλεγγύης και βοήθειας από την Αυστρία προς την Ελλάδα, με φάρμακα και ιατρικές προμήθειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα σημαντικό δίκτυο αλληλεγγύης, με στόχο την παροχή ιατρικών εφοδίων, έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία. Η πρωτοβουλία είναι ιδιωτική και έχει προσφέρει μέχρι τώρα σημαντική βοήθεια στην χώρα μας.

Οπως αναφέρει και η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, το ίδρυμα Erwin Schrümpf οργάνωσε την πρώτη μεταφορά ιατρικών εφοδίων στην Ελλάδα, όταν έγινε γνωστές οι βασικές ελλείψεις στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Εν συνεχεία δόθηκαν αντίστοιχες... ενέσεις σε πέντε ιδρύματα και οργανισμούς όπως «Οι Γιατροί του Κόσμου» και τα Παιδικά Χωριά SOS. Μέσα στο 2013 δόθηκαν, μέσω αυτού του προγράμματος, 17 τόνοι ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών στην Ελλάδα.

Η αυστριακή φιλανθρωπική οργάνωση «Ενίσχυση του Λαού» έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα από τα μέσα του 2013 και τώρα οι ιθύνοντές της αρχίζουν το πρώτο πρόγραμμα δράσης της στην περιοχή της Δάφνης. Αυτό το πρόγραμμα , σε συνεργασία με τον δήμαρχο της Δάφνης , θα προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Σε μια περιοχή, μάλιστα, όπου η φτώχεια έχει φτάσει το 30% .
Παράλληλα, σημειώνει το δημοσίευμα, η συμμετοχή της Εκκλησίας είναι εξίσου σημαντική για την παροχή βοήθειας, όπως και των Ελλήνων πλοιοκτητών. Τέλος, ο ρόλος των δήμων είναι πολύ σημαντική, προσφέροντας κάθε βοήθεια στους φτωχούς με τα καταστήματα κοινωνικού παντοπωλείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ