Γιατί όσοι κερδίζουν το λαχείο καταλήγουν χωρισμένοι – Η τραγική μοναξιά των νεόπλουτων - iefimerida.gr

Γιατί όσοι κερδίζουν το λαχείο καταλήγουν χωρισμένοι – Η τραγική μοναξιά των νεόπλουτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως αναφέρει, οι άνθρωποι κάνουν μαι λίστα με το τι θα κάνουν όταν κερδίσουν το λαχείο: νέο σπίτι, καινούριο αυτοκίνητο, πολυτελείς διακοπές και ένα ιδιωτικό τζετ.Τα τελευταία 20 χρόνια ο Μαρκ Γκάρντινερ παρακολουθεί την πορεία ζωής όσων κερδίζουν το λαχείο.

Κι όμως όπως παρατηρεί τα πολλά χρήματα φέρνουν μαζί και πολλά προσωπικά προβλήματα: μια πικραμένη πρώην, μια αποξενωμένη κόρη και πληθώρα δικαστικών υποθέσεων.

Οι άνθρωποι που παραμένουν οι ίδιοι πριν αποκτήσουν την «τοξική» κληρονομιά είναι ελάχιστοι, διακρίνει ο 51χρονος Μαρκ που μπορεί να μετρήσει στα δάχτυλα όσους παρέμειναν σε επαφή με τους συγγενείς τους.

«Οσοι αγοράζουν λαχεια και προσμένουν να κερδίσουν εχουν τα σχέδιά τους, αλλά όταν κερδίζουν δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που φανταζόντουσαν πως θα ήταν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μαρκ στη Daily Mail.

Η ξαφνική απόκτηση ενός τόσο μεγάλου χρηματικού ποσού επιφέρει μεγάλη ζήλια και δυσαρέσκεια κι ενώ πολλοί φαντάζονται ότι μπορούν να λύσουν κάποια προβλήματα, αντ΄ αυτού δημιουργούνται πολλά καινούρια.

Πρόσφατα, φαίνεται ότι μόλις μια μέρα πέρασε χωρίς την ιστορία του νικητή λαχειοφόρου αγοράς που έχει υποστεί τεράστια συναισθηματική δυστυχία μετά τη συσσώρευση τεράστιου πλούτου.

Τον περασμένο μήνα, οι νικητές του EuroMillions Adrian και Gillian Bayford, που κέρδισαν 148.000.000£ τον περασμένο Αύγουστο, ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν μετά από εννέα χρόνια γάμου, εξαιτίας του «άγχους» το ότι έγιναν πολυεκατομμυριούχοι εν μία νυκτί.

Τον ίδιο μήνα χώρισαν και ο Dave με την Angela Dawes από το Wisbech, που είχαν κερδίσει 101 εκατομμύρια λίρες πριν από δύο χρόνια.

Όπως αναφέρουν οι Graham και Amanda Nield από το Yorkshire που εισέπραξαν 6.000.000£ τον Αύγουστο «το να είσαι πλούσιος είναι ένας πονοκέφαλος, καθώς πορσπαθείς διαρκώς να αποτινάξεις από πάνω σου αυτή την ταμπέλα». Οι ίδιοι προσπαθούν να τηρήσουν το όριο των 50£ για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους.

Οι περιπτώσεις των ανθρώπων που κέρδισαν το λαχείο και έχασαν την προσωπική τους ζωή και τους φίλους τους είναι αναρίθμητες και αυτός είναι ο λόγος που ο Μαρκ βεβαιώνει πως τα πολλά χρήματα μπορούν να βάλουν έναν άνθρωπο σε μια όχι και τόσο αξιοζήλευτη θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζευγάρια λαχείο χωρισμένοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ