Παπαδημούλης: Η Ιντραλότ θα κερδίσει και από τα «φρουτάκια» του ΟΠΑΠ - iefimerida.gr

Παπαδημούλης: Η Ιντραλότ θα κερδίσει και από τα «φρουτάκια» του ΟΠΑΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα της πολύχρονης τακτικής της διοίκησης του ΟΠΑΠ να αναθέτει απευθείας την τεχνική υποστήριξη της λειτουργίας του οργανισμού στην Ιντραλότ με « προσχηματικές επεκτάσεις συμβάσεων, παραβιάζοντας τις κοινοτικές οδηγίες για διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού», επανέφερε σήμερα στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης υπενθυμίζει την δίωξη που ασκήθηκε στις 30 Μαΐου για κακουργηματική απιστία και ηθική αυτουργία στον κ. Κόκκαλη και τέσσερα ηγετικά στελέχη του ΟΠΑΠ για την απευθείας ανάθεση της περιόδου 2005 - 2007. «Σύμφωνα με τη δικαστική δίωξη, η σύμβαση είχε αντικείμενο 96.000.000 ευρώ και έφτασε στα 300.000.000», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ, του κ. Σπανουδάκη, υπέγραψε τον Ιούνιο του 2010 νέα «σύμβαση-καρμπόν», και πάλι με απευθείας ανάθεση, με την Ιντραλότ, που θα αποφέρει στην Ιντραλότ, «άλλα 267.000.000 ευρώ μέχρι και το 2013». Όσον αφορά το διεθνή διαγωνισμό που έχει ανακοινωθεί από το 2005 για την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του ΟΠΑΠ, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι δεν έχει καταλήξει και ρωτά: «Τι έχει αυτός ο διαγωνισμός; Κόκαλα έχει και επί έξι χρόνια δεν μπορούν να τον τελειώσουν; »

Στην ερώτησή του, ο κ. Παπαδημούλης θίγει και το ζήτημα των τυχερών παιχνιδιών που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη. Όπως σημειώνει, «όλως τυχαίως, μεγάλος κερδισμένος από τα 35.000 'φρουτάκια' που θα εγκατασταθούν στην χώρα είναι πάλι η Ιντραλότ, που θα μονοπωλήσει και πάλι τη στήριξη του ΟΠΑΠ»

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Βάσω Παπανδρέου (Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής) στην πρώτηυ συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια εισηγήθηκε την απόσυρσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ