Οι πέντε τροφές που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα [λίστα]

Κρέμες, θεραπείες ακόμη και... γιατροσόφια που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα υπάρχουν πολλά. Αδιαμφισβήτητα η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο για την εμφάνισή της όσο -αφού το κακό έχει γίνει- και για τον περιορισμό της. Ποιες, όμως, θεωρούνται οι τοπ τροφές που συμβάλλουν στην καταπολέμησή της;

Σύμφωνα με το onmed.gr, οι πέντε τροφές-όπλα κατά της κυτταρίτιδας είναι οι εξής:

  • Μούρα

Τα μούρα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που ενισχύει τα επίπεδα του κολλαγόνου, ενώ παρέχει και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες.

  • Σπαράγγια

Τα σπαράγγια βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, κάτι το οποίο μπορεί να περιορίσει σημαντικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα.

  • Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει λιπαρά οξέα που κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό και ελαστικό κάτι το οποίο βοηθά στο να μην είναι τόσο εμφανής η κυτταρίτιδα.

  • Λιπαρό ψάρι

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν ορισμένα είδη ψαριού διατηρούν το δέρμα όμορφο και λαμπερό, ενώ καταπολεμούν τη φλεγμονή και βελτιώνουν τη ροή του αίματος βελτιώνοντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

  • Σκουρόχρωμα λαχανικά

Λαχανικά όπως το σπανάκι και η λαχανίδα περιέχουν λουτεΐνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγρασία και την ελαστικότητά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ