Ο απολογισμός της περιπέτειας του Εντουαρντ Σνόουντεν – Το «αποστολή εξετελέσθη» του πρώην υπαλλήλου της NSA - iefimerida.gr

Ο απολογισμός της περιπέτειας του Εντουαρντ Σνόουντεν – Το «αποστολή εξετελέσθη» του πρώην υπαλλήλου της NSA

Ο απολογισμός της περιπέτειας του Εντουαρντ Σνόουντεν – Το «αποστολή εξετελέσθη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπόθεση του πρώην Αμερικάνου πράκτορα, Εντουαρντ Σνόουντεν, αποτέλεσε μία από τις πιο καυτές υποθέσεις για το 2013. Ο άνθρωπος που έκανε όλο το πλανήτη να ασχολείται με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των Η.Π.Α, αφού αποκάλυψε τις μεθόδους και τα προγράμματα παρακολούθησης των επικοινωνιών και όχι μόνο, έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στην Washington Post, κάνοντας τον απολογισμό των πράξεων του.

Η συνέντευξη του Αμερικανού δόθηκε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας στη Ρωσία, καθώς τους τελευταίους μήνες ο πρώην πράκτορας μένει εκεί με προσωρινό άσυλο.

«Οσον αφορά εμένα και τη προσωπική μου ικανοποίηση, η αποστολή μου εξετελέσθη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πράκτορας της NSA, κάνοντας έτσι τον προσωπικό του απολογισμό και δίνοντας... τίτλο στη προσωπική του συνέντευξη.

Ο Σνόουντεν συνέχισε τις δηλώσεις του τονίζοντας ότι: «Εχω ήδη κερδίσει. Η προσπάθειά μου επέφερε καρπούς από τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι ήταν σε θέση να εργαστούν. Διότι ο στόχος μου δεν ήταν να αλλάξω τη κοινωνία, αλλά να της δώσω την ευκαιρία να της δώσω την ευκαιρία να αποφασίσει μόνη της εάν πρέπει να αλλάξει ή όχι.

Στη συνέχεια, ο κατάσκοπος της NSA άλλαξε το κλίμα της συνέντευξης, αφού μίλησε για τη προσωπική του ζωή και τη καθημερινότητα στη Ρωσία. Μέσω των όσων είπε, φάνηκε ότι το τελευταίο καιρό ζει μια πολύ ήρεμη ζωή, χωρίς πολλές εξόδους, κυρίως μέσα στο σπίτι του. «Δεν έχω πολλές ανάγκες. Κάποιες φορές έχω πράγματα να κάνω ή να συναντήσω ανθρώπους. Όμως πρέπει να έχω κάποιο λόγο για να το κάνω αυτό. Διαφορετικά μού αρέσει να κάθομαι, να σκέφτομαι, να γράφω ή να μιλάω με κάποιον, αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα από το να βγω από το σπίτι»

Δήλωσε ακόμα ότι ζει σαν ασκητής, ότι τρέφεται με έτοιμες σούπες κινέζικων ζυμαρικών και με τσιπς και ότι έχει επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους του φέρνουν στίβες βιβλία, τα οποία δεν έχει διαβάσει.

Τέλος, αρνήθηκε κάθε φήμη που τον θέλει να συνεργάζεται με τη κυβέρνηση της Ρωσίας και της Κίνας. «Δεν έχω καμία σχέση με τη ρωσική κυβέρνηση. Δεν έχω συνάψει καμία συμφωνία μαζί τους. Εάν αυτομόλησα, αυτομόλησα από την κυβέρνηση στο λαό», τόνισε.

Χαρακτηριστικό του τεράστιου... μεγέθους της συνέντευξης είναι το γεγονός ότι επί δύο μέρες ο Σνόουντεν και ο δημοσιογράφος ουσιαστικά ζούσαν σαν ζευγάρι. Μιλούσαν ακατάπαυστα, έκαναν διαλείμματα για καφέ και για φαγητό αλλά επισκέφθηκαν και παραδοσιακά μαγαζιά για να φάνε ονομαστά ρώσικα γλυκά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ